Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Γάλλος πρέσβης στη Μόσχα εκλήθη εσπευσμένα στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών

Ο Γάλλος πρέσβης στη Μόσχα εκλήθη εσπευσμένα στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών
Η Μόσχα διαμαρτυρήθηκε έντονα για αντιρωσικές δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών
Ο Γάλλος πρεσβευτής στη Ρωσία Pierre Levy κλήθηκε εσπευσμένα στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στη Μόσχα την Παρασκευή (12/4/2024), προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σχετικά με όσα είπε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Stephane Sejourne.
«Σε σχέση με τις πρόσφατες δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών Stephane Sejourne σχετικά με την έλλειψη ενδιαφέροντος της Γαλλίας για συνομιλίες με Ρώσους αξιωματούχους, δεδομένου ότι οι δηλώσεις τους φέρεται να περιέχουν ψευδείς πληροφορίες, ο Γάλλος πρεσβευτής δέχθηκε επίπληξη για τέτοιες δηλώσεις, που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική κατάσταση πραγμάτων», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Θεωρούμε τις δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών ως μια συνειδητή και σκόπιμη ενέργεια της γαλλικής πλευράς για να υπονομεύσει κάθε δυνατότητα διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Τις προηγούμενες μέρες ο Sejourne μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό France 24 είπε ότι το Παρίσι θεωρεί ακατάλληλο να πραγματοποιήσει συνομιλίες με αξιωματούχους από τη Μόσχα σήμερα, καθώς Ρώσοι αξιωματούχοι έκαναν ανακριβείς δηλώσεις.
Είπε εξάλλου ότι η Γαλλία και η Ρωσία «έχουν μακρά ιστορία συνεργασίας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας», προσθέτοντας ότι «δεν είναι προς το συμφέρον της Γαλλίας σήμερα να διεξάγει συζητήσεις με Ρώσους εκπροσώπους επειδή οι ανακοινώσεις τους για τα αποτελέσματα τέτοιου είδους συζητήσεων είναι ψευδείς».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης