Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Βρετανοί επισπεύδουν το όπλο - λέιζερ DragonFire για να το δώσουν στους Ουκρανούς

Οι Βρετανοί επισπεύδουν το όπλο - λέιζερ DragonFire για να το δώσουν στους Ουκρανούς
Στόχος είναι το όπλο να είναι έτοιμο το 2027, δηλαδή πέντε χρόνια νωρίτερα από ότι αρχικά είχε υπολογιστεί
Το Ηνωμένο Βασίλειο επισπεύδει την ανάπτυξη του DragonFire, του όπλου λέιζερ μεγάλης εμβέλειας καθώς βασική του επιθυμία είναι να το παραδώσει… στα χέρια των Ουκρανών.
Όπως μεταδίδει το SkyNews o υπουργός Άμυνας της Μ. Βρετανίας, Grant Shapps υποστήριξε πως στόχος είναι το όπλο να είναι έτοιμο το 2027, δηλαδή πέντε χρόνια νωρίτερα από ότι αρχικά είχε υπολογιστεί.
«Δεν χρειάζεται πολλή φαντασία για να δούμε πόσο χρήσιμο θα μπορούσε να είναι στην Ουκρανία, για παράδειγμα», είπε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, ο οποίος υποστήριξε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο επιτάχυνσης της διαδικασίας έτσι ώστε «να το πάρουν στα χέρια τους οι Ουκρανοί».
Όπως είπε, μέλημα του είναι να επιταχύνει την χρονοβόρα διαδικασία ανάπτυξης του όπλου που μπορεί να φτάσει και τα 10 χρόνια, έτσι ώστε αυτό να είναι λειτουργικό σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα.

Αντί για πυραύλους

Σύμφωνα με τον Shapps, το όπλο αυτό θα μπορούσε να έχει τεράστιες επιπτώσεις στον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς μπορεί να αναπτυχθεί τόσο στην ξηρά όσο και σε πλοία και σε drones και να χρησιμοποιηθεί κατά των ρωσικών drones.
Οι Βρετανοί ευελπιστούν ότι το όπλο αυτό θα μπορούσε να προσφέρει μια χαμηλού κόστους εναλλακτική λύση για πυραύλους και όλμους.
Υπενθυμίζεται πως πριν από έναν μήνα το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένο Βασιλείου δημοσίευσε στο X πλάνα από τις δοκιμές του όπλου DragonFire, στα οποία φαίνεται το όπλο – λέιζερ που είναι εγκατεστημένο σε ένα πολεμικό πλοίο να απενεργοποιεί ένα σκάφος, να «τυφλώνει» ένα UAV και καταρρίπτει ένα άλλο.

Δεν κάνει τίποτα λένε οι Ρώσοι

Πάντως, ο Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής Alexey Leonkov, σχολιάζοντας το βίντεο από τις δοκιμές του DragonFire, είπε ότι το λέιζερ ως όπλο καταστροφής είναι αναποτελεσματικό στη Γη λόγω των ιδιοτήτων της ατμόσφαιρας.
Όπως είπε, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να τυφλώσουν τον εχθρό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης