Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές στον απόηχο της ΕΚΤ

Μεικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές στον απόηχο της ΕΚΤ
Οι μετοχές της εξόρυξης ηγήθηκαν των κερδών, σημειώνοντας άνοδο άνω του 2%
Σχετικά Άρθρα

Μεικτή εικόνα εμφάνισαν οι ευρωπαϊκές αγορές στον απόηχο της ΕΚΤ, καθώς οι επενδυτές εξετάζουν τα οικονομικά στοιχεία του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ παράλλληλα προβληματίζονται για τις θολές προοπτικές του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX σημείωσε πτώση 0,28%, στις 18.120 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε 0,91%, στις 7.995 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύτηκε στις 8.010 με πτώση 0,16%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB ενισχύθηκε 0,15% στις 33.764 μονάδες.

Οι μετοχές της εξόρυξης ηγήθηκαν των κερδών, σημειώνοντας άνοδο άνω του 2%, ενώ οι μετοχές των ασφαλιστικών εταιρειών υποχώρησαν κατά 0,2%.
Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, στο 2,3% υποχώρησε ο ετήσιος εναρμονισμένος πληθωρισμός στη Γερμανία τον Μάρτιο, σύμφωνα με την Destatis, η οποία επιβεβαίωσε τα προκαταρκτικά στοιχεία.
Ο πληθωρισμός συνεχίζει να κινείται πτωτικά και η ΕΚΤ θα σταθμίσει τα δεδομένα για να προχωρήσει σε μειώσεις επιτοκίων, τόνισε η πρόεδρος της ΕΚΤ Christine Lagarde, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου μετά τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.
Η ΕΚΤ έστειλε το πιο ξεκάθαρο μήνυμα ότι η υποχώρηση του πληθωρισμού θα της επιτρέψει σύντομα να αρχίσει περικοπές, με τους αναλυτές να τοποθετούν την πρώτη μείωση τον Ιούνιο.
Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΚΤ, οι περισσότεροι δείκτες του πληθωρισμού κινούνται χαμηλότερα, η αύξηση των μισθών σταδιακά μετριάζεται και οι εταιρείες απορροφούν μέρος της αύξησης του εργασιακού κόστους στα κέρδη τους. 
Την ίδια ώρα, οι χρηματοδοτικές συνθήκες παραμένουν περιοριστικές και οι αυξήσεις επιτοκίων που πραγματοποίησε η ΕΚΤ συνεχίζουν να βαραίνουν τη ζήτηση, το οποίο είναι θετικό για τη μάχη κατά του πληθωρισμού, εξήγησε η Lagarde.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης