Διεθνή

Ulyanov (Ρωσία) Η Δύση συγκαλύπτει τις επιθέσεις των Ουκρανών στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia

Ulyanov (Ρωσία) Η Δύση συγκαλύπτει τις επιθέσεις των Ουκρανών στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia
Προτεραιότητα των Δυτικών η πυρηνική ασφάλεια μόνο στα λόγια λέει Ρώσος διπλωμάτης
Η Δύση συγκαλύπτει τις ουκρανικές επιθέσεις στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia για πολιτικούς λόγους, τους οποίους προφανώς και τοποθετεί υψηλότερα σε σχέση με την πυρηνική ασφάλεια είπε ο Μόνιμος Απεσταλμένος της Ρωσίας στους Διεθνείς Οργανισμούς στη Βιέννη, Mikhail Ulyanov.
«Είναι μια δύσκολη κατάσταση.
Η Δύση στέκεται ενωμένη και de facto καλύπτει οποιεσδήποτε ενέργειες του Κιέβου.
Είπα στη συνάντηση ότι οι πολιτικοί λόγοι είναι πιο σημαντικοί για τους Δυτικούς από την πυρηνική ασφάλεια, για την οποία ενδιαφέρονται τόσο πολύ μόνο στα λόγια» τόνισε ο Ulyanov κατόπιν της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου των διοικητών της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας.
Κάλεσα τους δυτικούς συναδέλφους μου, εάν φοβούνται να μιλήσουν για αυτό δημόσια, τουλάχιστον μέσω διμερών καναλιών, να πουν στους Ουκρανούς να σταματήσουν.
Ήταν σημαντικό για τους Ουκρανούς, μου φαίνεται, να αποσπάσουν την προσοχή από τον βομβαρδισμό του σταθμού σε ένα ευρύτερο φάσμα σχετικών θεμάτων.
Και οι δυτικές αντιπροσωπείες ενήργησαν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.
Από την απειλή για την πυρηνική ασφάλεια, στην οποία αναφέρθηκαν εν συντομία, οι σκέψεις τους πήγαν αμέσως σε εντελώς διαφορετικές περιοχές» ανέφερε ο Ulyanov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης