Διεθνή

Zelensky: Εάν η Ουκρανία δεν γίνει αποδεκτή στην ΕΕ τον Ιούνιο, ο Putin θα το θεωρήσει αδυναμία

Zelensky: Εάν η Ουκρανία δεν γίνει αποδεκτή στην ΕΕ τον Ιούνιο, ο Putin θα το θεωρήσει αδυναμία
Ο Ιούνιος είναι η στιγμή που θα είναι πραγματικά σωστό να ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση λέει ο Zelensky
Ο Zelensky ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να δεχθεί την Ουκρανία στην ένωση τον Ιούνιο του 2024, διαφορετικά, σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ρώσος πρόεδρος θα θεωρούσε αυτή τη χειρονομία «ως αδυναμία» της ΕΕ.
«Ο Ιούνιος είναι η στιγμή που θα είναι πραγματικά σωστό να ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Ευρώπη χρειάζεται αυτό το μήνυμα, ώστε ο Putin να μην μπει στον πειρασμό να σκεφτεί ότι η Ευρώπη δείχνει αδυναμία», δήλωσε ο Zelensky.
Η σύνοδος κορυφής της ΕΕ στις 14 Δεκεμβρίου 2023 αποφάσισε την έναρξη διαπραγματεύσεων για μελλοντική ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την Ουκρανία και τη Μολδαβία.
Τον Ιούνιο του 2022, η ΕΕ χορήγησε καθεστώς υποψήφιας χώρας στην ΕΕ στην Ουκρανία και τη Μολδαβία, θέτοντας αρκετούς αυστηρούς όρους για την επίσημη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
Η ΕΕ έχει επανειλημμένα παραδεχτεί ότι μια τέτοια απόφαση ήταν σε μεγάλο βαθμό συμβολική προκειμένου να υποστηρίξει την Ουκρανία και την Μολδαβία στην αντιπαράθεσή τους με την Ρωσία.
Το καθεστώς μιας υποψήφιας χώρας από μόνο του, καθώς και η έναρξη των διαπραγματεύσεων, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η χώρα θα ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτά τα βήματα επίσης δεν υποχρεώνουν τις Βρυξέλλες σε καμία ενέργεια.
Η απόκτηση του καθεστώτος υποψήφιας χώρας είναι μόνο η αρχή ενός μάλλον μακρύ ταξιδιού προς την ένταξη στην ΕΕ.
Η Τουρκία είναι υποψήφια χώρα από το 1999 και διαπραγματεύεται την ένταξη με την ΕΕ από το 2005, η Βόρεια Μακεδονία από το 2005, το Μαυροβούνιο από το 2010 και η Σερβία από το 2012.
Η Κροατία ήταν η τελευταία χώρα που προσχώρησε στην ΕΕ το 2013 η διαδικασία διήρκεσε 10 χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης