Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Post: Η εκστρατεία του Trump διέψευσε τα λόγια του Zelensky για την επίσκεψη του πρώην προέδρου στην Ουκρανία

New York Post: Η εκστρατεία του Trump διέψευσε τα λόγια του Zelensky για την επίσκεψη του πρώην προέδρου στην Ουκρανία
O Trump είναι της άποψης ότι θα ήταν ακατάλληλο να πάει στην Ουκρανία τώρα, αφού «δεν είναι ο αρχιστράτηγος».
Εκπρόσωπος του προεκλογικού στρατηγείου του Trump διέψευσε σε συνέντευξή του στη New York Post τις πληροφορίες ότι ο Zelensky κάλεσε ιδιωτικά τον Trump να επισκεφθεί την Ουκρανία.
«Δεν υπήρξαν προσπάθειες να έρθουν σε επαφή από την πλευρά του Zelensky», δήλωσε εκπρόσωπος του Trump.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Trump είναι της άποψης ότι θα ήταν ακατάλληλο να πάει στην Ουκρανία τώρα, αφού «δεν είναι ο αρχιστράτηγος».
Αυτή την εβδομάδα ο Zelensky είπε σε συνέντευξή του στην Bild ότι ο Trump κλήθηκε να επισκεφθεί την Ουκρανία και ανακοίνωσε την ετοιμότητά του να πραγματοποιήσει διαπραγματεύσεις με τον πρώην πρόεδρο.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου, ο ίδιος δεν κάλεσε τον πολιτικό, αλλά ο Trump προσκλήθηκε στην Ουκρανία «τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά».
Ο Mikhail Podolyak σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Zelensky, είχε δηλώσει προηγουμένως ότι το περιβάλλον του Ουκρανού προέδρου αναζητά επιλογές για αλληλεπίδραση με τη νέα ομάδα του Trump, η οποία συμμετέχει στην προεκλογική του εκστρατεία, για να συζητήσει τις θέσεις του Κιέβου για την επίλυση της σύγκρουσης.
Σύμφωνα με την Washington Post, επικαλούμενη πηγές, ο Trump δήλωσε ιδιωτικά ότι θα μπορούσε να τερματίσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία ασκώντας πίεση στην Ουκρανία να αποκηρύξει τις αξιώσεις του για την Κριμαία και το Donbass.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης