Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Οι ΗΠΑ δεν έχουν σχέδιο Β για να στηρίξουν την Ουκρανία – Φόβοι ότι οι Ρώσοι θα πετύχουν μεγάλες νίκες προσεχώς

Bloomberg: Οι ΗΠΑ δεν έχουν σχέδιο Β για να στηρίξουν την Ουκρανία – Φόβοι ότι οι Ρώσοι θα πετύχουν μεγάλες νίκες προσεχώς
Η κυβέρνηση του Biden έχει εγκλωβιστεί τόσο από τους Ρεπουμπλικάνους του Κογκρέσου όσο και από τους Ευρωπαίους συμμάχους
Η Ουάσιγκτον δεν έχει «Σχέδιο Β» για τη στήριξη της Ουκρανίας, εκτός από τη δόση των 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων που μπλοκάρει το Κογκρέσο, γράφει το Bloomberg , επικαλούμενο ανώνυμους Αμερικανούς αξιωματούχους.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν Σχέδιο Β για να βοηθήσουν την Ουκρανία, με εξαίρεση τη στρατιωτική βοήθεια ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία εξακολουθεί να είναι παγωμένη στο Κογκρέσο…» ανέφερε το πρακτορείο επικαλούμενο αξιωματούχους.
Η κυβέρνηση του Biden έχει εγκλωβιστεί τόσο από τους Ρεπουμπλικάνους του Κογκρέσου όσο και από τους Ευρωπαίους συμμάχους, ενώ πληθαίνουν οι φόβοι στην Δύση ότι τα ρωσικά στρατεύματα θα μπορούσαν να σημειώσουν σημαντικά κέρδη τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με το Bloomberg.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να σταματήσουν να καθυστερούν και να αρχίσουν να χρησιμοποιούν τα κέρδη από τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για να βοηθήσουν το Κίεβο, δήλωσε ανώνυμος Αμερικανός αξιωματούχος.
Την ίδια ώρα, άλλος συνομιλητής του πρακτορείου Bloomberg πρόσθεσε ότι η Ευρώπη πρέπει επειγόντως να ανταποκριθεί στο αίτημα της Ουκρανίας να της παράσχει συστήματα αεράμυνας Patriot από τις δικές της εφεδρείες.
Τον Δεκέμβριο 2023, η αμερικανική κυβέρνηση εξάντλησε τις δυνατότητές της για την παροχή όπλων στην Ουκρανία, για το 2024 μεταφέρθηκε μόνο ένα πακέτο βοήθειας αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων.
Το αίτημα του Λευκού Οίκου για 60 δισεκατομμύρια δολάρια για το Κίεβο περιμένει έγκριση από το Κογκρέσο.
Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Mike Johnson εξέφρασε προηγουμένως την ελπίδα ότι οι νομοθέτες θα μπορέσουν να αρχίσουν να εξετάζουν ένα νομοσχέδιο για να βοηθήσουν την Ουκρανία όταν επιστρέψουν από τις διακοπές τον Απρίλιο.
Ωστόσο, μπορεί να αμφισβητηθεί από άλλους Ρεπουμπλικάνους που είναι δυσαρεστημένοι με την υποστήριξη προς την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης