Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρόμος στις ΗΠΑ: Στρέφονται σε Κίνα, Τουρκία και Σαουδική Αραβία για να ... συνετίσουν το Ιράν

Τρόμος στις ΗΠΑ: Στρέφονται σε Κίνα, Τουρκία και Σαουδική Αραβία για να ... συνετίσουν το Ιράν
Η Ουάσιγκτον συνεχίζει να ανησυχεί για τον κίνδυνο κλιμάκωσης στην περιοχή, ειδικά μετά τις απειλές του Ιράν προς το Ισραήλ
Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Antony Blinken είχε πυρετώδεις διαβουλεύσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών της Τουρκίας, της Κίνας και της Σαουδικής Αραβίας τις τελευταίες 24 ώρες για να καταστήσει σαφές ότι η κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή δεν είναι προς το συμφέρον κανενός.
Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του State Department Matthew Miller δήλωσε στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου ότι η Ουάσιγκτον συνεχίζει να ανησυχεί για τον κίνδυνο κλιμάκωσης στην περιοχή, ειδικά μετά τις απειλές του Ιράν προς το Ισραήλ.
Επισημαίνεται ότι η αποστολή του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη υποστήριξε σήμερα ότι τυχόν ιρανικά αντίποινα στη θανατηφόρα ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ είχε καταγγείλει πρόωρα την επίθεση του Ισραήλ.

Joe Biden - Πρόεδρος ΗΠΑ: Θα αντιμετωπίσουμε με ατσάλινη αποφασιστικότητα τις απειλές του Ιράν

Την ίδια στιγμή, τα σχετικά δημοσιεύματα για πιθανά αντίποινα του Ιράν στο Ισραήλ, μετά την επίθεση στο ιρανικό προξενείο της Δαμασκού, σχολίασε και ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ, εκφράζοντας «την ατσάλινη δέσμευσή» του να βοηθήσει το Ισραήλ.


Ο Biden επεσήμανε σχετικά τα εξής: «Θέλουμε επίσης να αντιμετωπίσουμε την ιρανική απειλή που σχεδιάζει να εξαπολύσει ένα σημαντικό πλήγμα - απειλούν να εξαπολύσουν μια σημαντική επίθεση στο Ισραήλ.
Όπως είπα στον πρωθυπουργό Netanyahu, η δέσμευσή μας για την ασφάλεια του Ισραήλ έναντι αυτών των απειλών από το Ιράν και τους αντιπροσώπους του είναι ατσάλινη.
Επιτρέψτε μου να το πω ξανά, ατσάλινη- ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε την ασφάλεια του Ισραήλ»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης