Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία προσπαθεί να σβήσει την πολεμική φωτιά – Είναι σε διαρκή επαφή με το Ιράν και καταδικάζει ΗΠΑ για το Ισραήλ

Η Ρωσία προσπαθεί να σβήσει την πολεμική φωτιά – Είναι σε διαρκή επαφή με το Ιράν και καταδικάζει ΗΠΑ για το Ισραήλ
«Είμαστε σε συνεχή επαφή με το Ιράν», τόνισε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών
Η Ρωσία βρίσκεται σε διαρκή επαφή με το Ιράν για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά το ισραηλινό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Sergey Ryabkov.
«Είμαστε σε συνεχή επαφή με το Ιράν.
Νέες σε βάθος συζητήσεις για όλο το φάσμα θεμάτων που σχετίζονται με τη Μέση Ανατολή αναμένονται επίσης στο εγγύς μέλλον στους BRICS.
Καταδικάζουμε αυτή την επίθεση από το Ισραήλ», επεσήμανε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός.
Η Μόσχα πιστεύει ότι «ο συντονισμός με τις ισραηλινές ενέργειες στη Μέση Ανατολή, που αποτελούν τον πυρήνα της πολιτικής της Ουάσιγκτον, γίνεται από πολλές απόψεις η βασική αιτία νέων τραγωδιών», είπε ο Ryabkov.

Μήνυμα Ιράν σε ΗΠΑ

Εν τω μεταξύ το Ιράν έστειλε ένα έμμεσο μήνυμα στις ΗΠΑ ότι η απάντησή του θα είναι τέτοια, που δεν θα οδηγήσει σε κλιμάκωση στην περιοχή, αναφέρει το Reuters.
Νωρίτερα η Τεχεράνη είχε ζητήσει από τις ΗΠΑ να μην αναμειχθούν, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα θεωρηθούν στόχοι θέσεις των Αμερικανών στην ευρύτερη περιοχή.
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών David Cameron είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιρανό ομόλογό του και ζήτησε να μη γίνει επίθεση κατά του Ισραήλ.
Το Ιράν απάντησε ότι τόσο το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και οι ΗΠΑ δεν καταδίκασαν τα ισραηλινά πλήγματα στο ιρανικό προξενείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης