Τελευταία Νέα
Διεθνή

358 Saqr: Το νέο drone - «σβούρα» του Ιράν που αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού στη Μέση Ανατολή

358 Saqr: Το νέο drone - «σβούρα» του Ιράν που αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού στη Μέση Ανατολή
Το 358 κατασκευάζεται εγχώρια στο Ιράν και χαρακτηρίζεται από τις προηγμένες δυνατότητές του που έχουν αλλάξει τους όρους των μαχών στη Μέση Ανατολή
Οι αντιστασιακές οργανώσεις στη Μέση Ανατολή αποκτούν περιπλανώμενους πυραύλους εδάφους-αέρος, οι οποίοι είναι ουσιαστικά drones που κυκλώνουν τον στόχο τους για πετύχουν τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια, αυξάνοντας το πλεονέκτημά τους έναντι των εχθρικών drones που ήταν, μέχρι τώρα, πολύ πιο προηγμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider.
Το ιρανικό UAV διπλής λειτουργίας 358, γνωστό και ως 358 Saqr, το οποίο ενσωματώνει τις δυνατότητες ενός drone καμικάζι και ενός αντιαεροπορικού κατευθυνόμενου πυραύλου, είναι αναμφίβολα το πιο διαδεδομένο, σύμφωνα με την έκθεση.

358: Το ισχυρότερο drone στη Μέση Ανατολή

Το 358 κατασκευάζεται εγχώρια στο Ιράν και χαρακτηρίζεται από τις προηγμένες δυνατότητές του που έχουν αλλάξει τους όρους των μαχών στη Μέση Ανατολή.
Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν αποκάλυψαν ότι πρόκειται ουσιαστικά για έναν κύλινδρο 9 ποδιών με πτερύγια που περιβάλλουν το κυρίως σώμα και την ουρά του, καθώς και μια κεφαλή 22 λιβρών. Μπορεί να ελίσσεται στον αέρα σε υψόμετρο 28.000 ποδιών, αλλά έχει σχεδιαστεί για να στοχεύει κυρίως drones χαμηλού υψομέτρου.
Ο James Patton Rogers, ο εκτελεστικός διευθυντής του Cornell Brooks Tech Policy Institute στο Πανεπιστήμιο Cornell και συγγραφέας του Precision: A History of American Warfare, τόνισε στο Business Insider ότι μετά την κυκλοφορία, οι 358 κύκλοι σε έναν βρόχο σχήματος οκτώ μέχρι να εντοπίσουν οι οπτικοί αισθητήρες του ο στόχος του.
Μπορεί επίσης να πυροδοτήσει την κεφαλή μόλις πλησιάσει τον στόχο χρησιμοποιώντας ενσωματωμένη τεχνολογία υπερύθρων.
Σύμφωνα με αναφορές, τα περιπλανώμενα πυρομαχικά συνεχίζουν να πετούν μέχρι να βρουν στόχο ή να τελειώσουν τα καύσιμα.
Στην Υεμένη, το 358 απέδειξε την αποτελεσματικότητα και την αξιοπιστία του έναντι των σαουδαραβικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και εμφανίστηκε ως απειλή κατά των αμερικανικών αεροσκαφών του Πενταγώνου στην περιοχή.
Σμειώνεται ότι η συμμαχική Hezbollah του Λιβάνου έχει επίσης χρησιμοποιήσει το 358 εναντίον ισραηλινών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και έχει καταδείξει την αποτελεσματικότητά του, καθιστώντας το την πιο προηγμένη τεχνολογία στη Μέση Ανατολή.
Στις 8 Απριλίου, η Hezbollah πέτυχε να καταρρίψει ένα ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Kochav, γνωστό και ως μη επανδρωμένο αεροσκάφος Hermes 900 που κατασκευάστηκε από την Elbit-Systems. Σε αυτη την περίπτωση η σιιτική οργάνωση φέρεται να χρησιμοποίησε ένα drone 358, υπενθυμίζοντας με σκληρό τρόπο στο «Ισραήλ» ότι τα στρατιωτικά του drones δεν είναι απρόσβλητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης