Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η Δύση μιλά τώρα για ειρήνη στην Ουκρανία, καθώς υπέστη στρατιωτικό φιάσκο

Ρωσία: Η Δύση μιλά τώρα για ειρήνη στην Ουκρανία, καθώς υπέστη στρατιωτικό φιάσκο
Η Ρωσία απορρίπτει τα λεγόμενα ειρηνευτικά τελεσίγραφα της Δύσης εν όψει της Διάσκεψης στην Ελβετία για την Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Η Δύση αρχίζει να συζητά ειρηνευτικές προτάσεις για την Ουκρανία, καθώς ο στρατός της χώρας έχει πλέον ιστορικό ηττών, δήλωσε ο Gennady Gatilov, απεσταλμένος της Ρωσίας στο γραφείο του ΟΗΕ και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς στη Γενεύη.
Με αυτά τα λόγια σχολίασε το σχέδιο της Ελβετίας να πραγματοποιήσει μία διάσκεψη για την Ουκρανία στο Burgenstock τον Ιούνιο 2024.
«Έχοντας συνηθίσει να στοιχηματίζουν αποκλειστικά σε δυναμικές μεθόδους επίλυσης ζητημάτων, η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες με τον χαρακτηριστικό τους τρόπο επέτρεψαν την επιδείνωση της κατάστασης σε τέτοιο βαθμό που τώρα οι μαριονέτες τους στο Κιέβο πρέπει κυριολεκτικά να σωθούν.
Μόνο μετά από αρκετό χρόνο και έχοντας δει αποδείξεις για τις αποτυχίες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και την άνευ προηγουμένου διαφθορά στην Ουκρανία, η Δύση αρχίζει να μιλά για ειρηνικές πρωτοβουλίες», είπε ο Gatilov.
Ο διπλωμάτης είπε ότι η Ρωσία «ποτέ δεν απέρριψε ειρηνευτικές πρωτοβουλίες για την επίλυση συγκρούσεων».
Η Μόσχα χρησιμοποιεί με συνέπεια τέτοιες πρωτοβουλίες «τόσο μετά το αιματηρό πραξικόπημα της Ουκρανίας το 2014 όσο και ως μέρος των συμφωνιών του Μινσκ, οι οποίες, όπως παραδέχτηκε τώρα η Δύση, ήταν απλώς ένα κάλυμμα για την προετοιμασία του καθεστώτος του Κιέβου για στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Ρωσίας».

Απορρίπτονται τα τελεσίγραφα


«Η διπλωματία απορρίφθηκε από τους δυτικούς χειριστές του Zelensky τον Απρίλιο του 2022, όταν η σύγκρουση, η οποία είχε κλιμακωθεί θα μπορούσε να είχε επιλυθεί αμέσως, καθώς είχαν γίνει συγκεκριμένα βήματα σε αυτό το θέμα τότε στην Κωνσταντινούπολη», πρόσθεσε.
Η Ελβετία καθώς σχεδιάζει να φιλοξενήσει μια «σύσκεψη κορυφής ειρήνης για την Ουκρανία» τον Ιούνιο, προσπαθεί να ανακτήσει τη φήμη της ως έντιμου διαμεσολαβητή και κέντρου της ευρωπαϊκής διπλωματίας, συνέχισε ο Ρώσος απεσταλμένος.
Η Ρωσία δεν απέρριψε ποτέ την αναζήτηση πολιτικών λύσεων.
Ωστόσο, η Μόσχα πιστεύει ότι «οι σχετικές διαπραγματεύσεις δεν πρέπει να διεξάγονται με βάση παραληρηματικά μονομερή τελεσίγραφα, αλλά θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τα ζωτικά συμφέροντα και τις νόμιμες ανησυχίες για την ασφάλεια όλων των ενδιαφερομένων, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, καθώς και την πραγματική κατάσταση στο έδαφος, είπε.
«Επιπλέον, αν υποθέσουμε ότι τέτοιες συναντήσεις θα πρέπει να πραγματοποιηθούν, θα πρέπει οπωσδήποτε να πραγματοποιηθούν στο έδαφος ουδέτερων χωρών μεσολαβητριών.
Και τότε είναι λογικό να τίθεται το εξής ερώτημα: "Τι σχέση έχει η Ελβετία με την ουδετερότητα;"» είπε ο Gatilov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης