Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ προμηνύουν τη «χειρότερη στιγμή από το 1973»: Έρχεται κόλαση από τα εδάφη του Ιράν - Το Ισραήλ θα απαντήσει με επέμβαση

Οι ΗΠΑ προμηνύουν τη «χειρότερη στιγμή από το 1973»: Έρχεται κόλαση από τα εδάφη του Ιράν - Το Ισραήλ θα απαντήσει με επέμβαση
Ο Γερουσιαστής Rubio τονίζει χαρακτηριστικά πως «αυτό που θα συμβεί στη συνέχεια είναι η πιο επικίνδυνη στιγμή στη Μέση Ανατολή από το 1973»
Οι ΗΠΑ μέσω του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή, Marco Rubio, ο οποίος είναι μέλος της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, προειδοποιούν ότι το Ιράν θέλει να εξαπολύσει επίθεση μεγάλης κλίμακας από το δικό του έδαφος εναντίον του Ισραήλ.
Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ο Rubio κρούει τον κώδωνα του, επισημάινοντας ότι το Ισραήλ ετοιμάζεται να «απαντήσει Άμεσα Με μια ακόμη πιο Σοβαρή Επίθεση στο εσωτερικό του Ιράν».


Ο Γερουσιαστής τονίζει χαρακτηριστικά πως «αυτό που θα συμβεί στη συνέχεια είναι η πιο επικίνδυνη στιγμή στη Μέση Ανατολή από το 1973».
Παράλληλα οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ εκτιμούν ότι επίκεινται μεγάλες επιδρομές πυραύλων ή μη επανδρωμένων αεροσκαφών από το Ιράν ή τους αντιπροσώπους του εναντίον στρατιωτικών και κυβερνητικών στόχων στο Ισραήλ, κάτι που θα σήμαινε μια σημαντική κλιμάκωση σε έναν πόλεμο τουλάχιστον έξι μηνών, σύμφωνα με πηγές, που επικαλείται το Bloomberg.


Η πιθανή επίθεση, πιθανώς με χρήση πυραύλων υψηλής ακρίβειας, μπορεί να συμβεί τις επόμενες ημέρες, προειδοποιήσαν οι μυστικές υπηρεσίες, οι πηγές των οποίων ζήτησαν την ανωνυμία για να συζητήσουν το ζήτημα.
Πλέον τα αντίποινα του Ιράν για το χτύπημα στο προξενέιο του στη Δαμασκό θεωρούνται περισσότερο ως ζήτημα του «πότε», όχι του «εάν», τόνισαν οι πηγές, με βάση τις εκτιμήσεις των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και του Ισραήλ. 

Joe Biden - Πρόεδρος ΗΠΑ: Θα αντιμετωπίσουμε με ατσάλινη αποφασιστικότητα τις απειλές του Ιράν

Την ίδια στιγμή, τα σχετικά δημοσιεύματα για πιθανά αντίποινα του Ιράν στο Ισραήλ, μετά την επίθεση στο ιρανικό προξενείο της Δαμασκού, σχολίασε και ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ, εκφράζοντας «την ατσάλινη δέσμευσή» του να βοηθήσει το Ισραήλ. 


Ο Biden επεσήμανε σχετικά τα εξής: «Θέλουμε επίσης να αντιμετωπίσουμε την ιρανική απειλή που σχεδιάζει να εξαπολύσει ένα σημαντικό πλήγμα - απειλούν να εξαπολύσουν μια σημαντική επίθεση στο Ισραήλ.
Όπως είπα στον πρωθυπουργό Netanyahu, η δέσμευσή μας για την ασφάλεια του Ισραήλ έναντι αυτών των απειλών από το Ιράν και τους αντιπροσώπους του είναι ατσάλινη.
Επιτρέψτε μου να το πω ξανά, ατσάλινη- ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε την ασφάλεια του Ισραήλ»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης