Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταδικάζει το Piepergate η Ευρωβουλή - Στο στόχαστρο η von den Leyen - Εν κινδύνω η υποψηφιότητά της για Κομισιόν

Καταδικάζει το Piepergate η Ευρωβουλή - Στο στόχαστρο η von den Leyen - Εν κινδύνω η υποψηφιότητά της για Κομισιόν
Πιο συγκεκριμένα, με 382 ψήφους υπέρ, 144 κατά και 80 αποχές, το Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες ζήτησε την ακύρωση του διορισμού Markus Pieper
Την ακύρωση του αμφιλεγόμενου διορισμού από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen ενός κομματικού της ... ευνοούμενου σε υψηλά αμειβόμενη θέση της Κομοσιόν, ζήτησε σήμερα η Ευρωβουλή.
Πιο συγκεκριμένα, με 382 ψήφους υπέρ, 144 κατά και 80 αποχές, το Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες ζήτησε την ακύρωση του διορισμού από την von der Leyen του Γερμανού Χριστιανοδημοκράτη, Markus Pieper, στη θέση του ειδικού απεσταλμένου για μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ε.Ε. και έδωσε εντολή για την έναρξη νέας διαδικασίας.
«Η πρότασή εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία», δήλωσε ο Γερμανός ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Daniel Freud, εκ των εισηγητών της πρωτοβουλίας.
Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο οποίο ανήκει η von der Leyen, προσπάθησε να ματαιώσει την ψηφοφορία επιχειρώντας την τελευταία στιγμή να καταθέσει μια τροπολογία που υποστήριζε την υποψηφιότητα του Markus Pieper, αλλά η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών την απέρριψε.
Στην επιλογή του Pieper είχαν προηγουμένως αντιταχθεί ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ε.Ε., Josep Borrell, καθώς και τρεις Επίτροποι, ο Γάλλος Thierry Breton, ο Ιταλός Paolo Gentiloni και ο Λουξεμβούργιος Nicolas Schmit, κάνοντας λόγο για μη αμερόληπτη και αδιαφανή διαδικασία».
Ο εν λόγω διορισμός, γνωστός και ως σκάνδαλο Piepergate, θεωρείται πλήγμα για τη νέα υποψηφιότητα της von der Leyen για την ηγεσία της Κομισιόν, και επικάθεται έτερο σκάνδαλο που τη βαραίνει, το περίφημο Pfizergate.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης