Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Κατέσχεσε το τρίτο μεγαλύτερο φορτίο κοκαΐνης στην ιστορία της

Τουρκία: Κατέσχεσε το τρίτο μεγαλύτερο φορτίο κοκαΐνης στην ιστορία της
Σε μια επιχείρηση σε τρεις επαρχίες, κατασχέθηκαν 608 κιλά κυρίως υγρής κοκαΐνης
Η τουρκική αστυνομία κατέσχεσε την τρίτη μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης στην ιστορία της χώρας, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, καθώς ομάδες παρακολούθησης του οργανωμένου εγκλήματος προειδοποιούσαν ότι η Τουρκία γίνεται σημείο εισόδου για ναρκωτικά που φθάνουν στην Ευρώπη.
Σε μια επιχείρηση σε τρεις επαρχίες, κατασχέθηκαν 608 κιλά κυρίως υγρής κοκαΐνης, δημοσίευσε ο Γερλικάγια στο X. Κατασχέθηκαν επίσης σχεδόν 830 κιλά χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία του ναρκωτικού.
Ο Γερλικάγια είπε ότι η αστυνομική επιχείρηση είχε στόχο μια διεθνή συμμορία την οποία φέρεται να διηύθυνε ένας υπήκοος Λιβάνου-Βενεζουέλας, ο οποίος ήταν μεταξύ τεσσάρων αλλοδαπών μελών της κρατούμενης ομάδας οργανωμένου εγκλήματος, μαζί με εννέα Τούρκους. «Η ποσότητα κοκαΐνης που κατασχέθηκε στην επιχείρηση… ήταν η τρίτη μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που κατασχέθηκε ποτέ στην Τουρκία», είπε ο υπουργός.
Ομάδες που παρακολουθούν το οργανωμένο έγκλημα λένε ότι η Τουρκία αναπτύσσεται ως διαμετακομιστικός κόμβος για την κοκαΐνη που έρχεται από τη Νότια Αμερική στην Ευρώπη καθώς η ασφάλεια σε λιμάνια όπως το Ρότερνταμ στην Ολλανδία γίνεται αυστηρότερη.
Σε μια έκθεση από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, η Παγκόσμια Πρωτοβουλία κατά του Διακρατικού Οργανωμένου Εγκλήματος ανέφερε ότι η αύξηση κατά 44% στις κατασχέσεις κοκαΐνης στην Τουρκία μεταξύ 2021 και 2022 δεν αντικατοπτρίζεται στα στοιχεία για την εγχώρια κατανάλωση, «υποδηλώνοντας ότι η χώρα είναι πιθανό να χρησιμεύσει ως διάδρομος ναρκωτικών»
Η μεγαλύτερη κατάσχεση κοκαΐνης στην Τουρκία – 1,1 τόνοι κρυμμένοι σε μία παρτίδα με μπανάνες από τον Ισημερινό – έγινε στο μεσογειακό λιμάνι της Μερσίνης το 2021.
Ο Γερλικάγια από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιούνιο του περασμένου έτους, υποσχέθηκε οτι θα καταπολεμά το οργανωμένο έγκλημα στην Τουρκία για να αντιμετωπίσει τους ισχυρισμούς ότι η χώρα έχει γίνει καταφύγιο για ξένους γκάνγκστερ. Δημοσιεύει τακτικά λεπτομέρειες της τελευταίας αστυνομικής επιχείρησης με στόχο διακινητές ναρκωτικών, απατεώνες και άλλους εγκληματίες.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης