Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ είναι πεπεισμένες ότι το Ιράν θα χτυπήσει το Ισραήλ τις επόμενες ημέρες ή ώρες

Οι ΗΠΑ είναι πεπεισμένες ότι το Ιράν θα χτυπήσει το Ισραήλ τις επόμενες ημέρες ή ώρες
Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι το Ιράν είναι πιθανό να στοχεύσει στρατιωτικούς ή κυβερνητικούς στόχους στο Ισραήλ
Σύμφωνα με το Bloomberg, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται επικίνδυνα καθημερινά: η αμερικανική κυβέρνηση είναι πεπεισμένη ότι το Ιράν θα προσπαθήσει σύντομα να εξαπολύσει πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ. Η κίνηση θεωρείται ως απάντηση στην ισραηλινή αεροπορική επιδρομή τον Απρίλιο στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό, που σκότωσε Σύριους πολίτες και Ιρανούς στρατιωτικούς συμβούλους.
Σύμφωνα με ανάλυση που παρουσιάστηκε στο υλικό του Bloomberg, ένα πιθανό χτύπημα θα πραγματοποιούνταν με κατευθυνόμενους πυραύλους ακριβείας. Όπως ετκιμά η αμερικανική πλευρά, όχι μόνο οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις, αλλά και φιλοϊρανικές ομάδες με έδρα τον Λίβανο, τη Συρία, το Ιράκ και την Υεμένη μπορούν να αναλάβουν την εφαρμογή του.
Οι πληροφορίες προέρχονται από τις υπηρεσίες πληροφοριών του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών.
Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι το Ιράν είναι πιθανό να στοχεύσει στρατιωτικούς ή κυβερνητικούς στόχους στο Ισραήλ, αποφεύγοντας επιθέσεις σε μη στρατιωτικούς στόχους για να ελαχιστοποιήσει πιθανές κατηγορίες για παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου. Παρόλα αυτά, μια τέτοια εξέλιξη κινδυνεύει να προκαλέσει ένα νέο κύμα κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή και ενδεχομένως να προσελκύσει σημαντικό αριθμό συμμετεχόντων στη σύγκρουση, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης