Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία υπό εξαφάνιση: Κινδυνεύει να χάσει μια ολόκληρη γενιά νεαρών Ουκρανών

Ουκρανία υπό εξαφάνιση: Κινδυνεύει να χάσει μια ολόκληρη γενιά νεαρών Ουκρανών
Η Ουκρανία έχει πλέον πολύ λίγους νέους άντρες αναφέρει δημοσίευμα των New York Times
Στο τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα με το οποίο είναι αντιμέτωπη η Ουκρανία αναφέρεται δημοσίευμα των New York Times, το οποίο αναφέρει πως κινδυνεύει να χάσει μια ολόκληρη γενιά νεαρών Ουκρανών.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ουκρανία, υιοθετώντας νόμους για τη μείωση της ηλικίας κινητοποίησης και που καταργούν το καθεστώς της περιορισμένης φυσικής κατάστασης, κινδυνεύει να καταστρέψει μια ολόκληρη γενιά νεαρών Ουκρανών.
«Ωστόσο, η Ουκρανία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα κρίσιμο δημογραφικό πρόβλημα που δημιουργείται εδώ και πολύ καιρό: έχει πολύ λίγους νέους άνδρες...
Η Ουκρανία πρέπει να βρει μια ισορροπία μεταξύ της ανάγκης να αντιμετωπίσει τη συνεχιζόμενη ρωσική επίθεση αυξάνοντας τον αριθμό των στρατιωτών της και του κινδύνου να εξαφανιστεί μια ολόκληρη γενιά» αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο επισημαίνει ότι οι άντρες κάτω των 30 ετών είναι πλέον η μικρότερη γενιά στην Ουκρανία.
Όπως υπογραμμίζουν οι New York Times, αυτό οφείλεται στην απότομη μείωση του ποσοστού γεννήσεων στην Ουκρανία μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, καθώς τη δεκαετία του ’90 ήταν κυρίαρχη η αβεβαιότητα για το μέλλον της Ουκρανίας.
«Η απόφαση του Zelensky να στρατολογήσει άνδρες στο στρατό από την ηλικία των 25 ετών συνοδεύεται με ακόμα μεγαλύτερη μείωση αυτής της μικρής γενιάς Ουκρανών», επισημαίνει το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης