Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντάρτες της Μιανμάρ κατέλαβαν οχυρωμένη θέση του στρατού στα σύνορα με την Ταϊλάνδη

Αντάρτες της Μιανμάρ κατέλαβαν οχυρωμένη θέση του στρατού στα σύνορα με την Ταϊλάνδη
Η κίνηση ήταν μια μεγάλη επιτυχία για τον Εθνικό Απελευθερωτικό Στρατό Karen (KNLA), την κύρια εθνοτική ένοπλη ομάδα που δραστηριοποιείται στην περιοχή
Αντάρτες και ένοπλες δυνάμεις που αντιτίθενται στη στρατιωτική κυβέρνηση της Μιανμάρ κατέλαβαν το τελευταίο κυβερνητικό προπύργιο στην περιοχή Myawaddy στην πολιτεία Karen, που συνορεύει με την Ταϊλάνδη.
Η κίνηση ήταν μια μεγάλη επιτυχία για τον Εθνικό Απελευθερωτικό Στρατό Karen (KNLA), την κύρια εθνοτική ένοπλη ομάδα που δραστηριοποιείται στην περιοχή. Το περιστατικό αναφέρθηκε από εκπρόσωπο της διοίκησης του KNLA κατά τη διάρκεια ενημέρωσης που μεταδόθηκε από το ταϊλανδικό τηλεοπτικό κανάλι The Reporters.
Για την εξέλιξη της επιχείρησης μίλησε αναλυτικά ο διοικητής της τακτικής ομάδας, συνταγματάρχης Νεντάθου. Το Tactical Group Cobra Column, μέρος της 6ης Μεραρχίας του KNLA, εξαπέλυσε επίθεση το βράδυ της 10ης Απριλίου και μέχρι το πρωί της 11ης Απριλίου είχε τον πλήρη έλεγχο του στρατοπέδου 275, το οποίο προηγουμένως βρισκόταν στα χέρια του κρατικού διοικητικού συμβουλίου της Μιανμάρ (στρατιωτική κυβέρνηση).
Σύμφωνα με τον Nedathu, περίπου διακόσιοι κυβερνητικοί στρατιώτες κατάφεραν να εγκαταλείψουν το στρατόπεδο και να οργανώσουν μια υποχώρηση στο έδαφος της Ταϊλάνδης, με στόχο στη συνέχεια να μετακινηθούν στην πόλη Mesot της Ταϊλάνδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης