Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές μετά την ΕΚΤ - Στο -0,82% ο DAX

Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές μετά την ΕΚΤ - Στο -0,82% ο DAX
Η ΕΚΤ έστειλε το πιο ξεκάθαρο μήνυμα ότι η υποχώρηση του πληθωρισμού θα της επιτρέψει σύντομα να αρχίσει περικοπές
Πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχώρησε 0,82%, στις 17.949 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 διολίσθησε 0,47%, στις 7.923 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύτηκε στις 8.023 μονάδες με πτώση 0,27%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB κατέγραψε μείωση 0,27%, στις 33.713 μονάδες.


ΕΚΤ: Αμετάβλητα τα επιτόκια, συμβιβασμός τον Ιούνιο με μείωση 0,25%

Αμετάβλητα, όπως αναμενόταν, διατήρησε τα τρία βασικά επιτόκια της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, για πέμπτη συνεχή συνεδρίαση, ενώ παράλληλα έστειλε το πιο ξεκάθαρο μήνυμα ότι η υποχώρηση του πληθωρισμού θα της επιτρέψει σύντομα να αρχίσει περικοπές.
H προσοχή θα στραφεί στην πρόεδρο της ΕΚΤ Christine Lagarde, στη συνέντευξη Τύπου, καθώς οι traders αναζητούν ενδείξεις για μείωση των επιτοκίων κατά 25 μ.β. τον Ιούνιο.
Ειδικότερα, το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης καθώς και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα παραμείνουν αμετάβλητα σε 4,50%, 4,75% και 4,00% αντιστοίχως.
"Εάν η επικαιροποιημένη αξιολόγηση του Διοικητικού Συμβουλίου σχετικά με τις προοπτικές του πληθωρισμού, τη δυναμική του υποκείμενου πληθωρισμού και την ισχύ της μετάδοσης της νομισματικής πολιτικής αυξήσει περαιτέρω την εμπιστοσύνη του ότι ο πληθωρισμός συγκλίνει προς το στόχο με διατηρήσιμο τρόπο, θα ήταν σκόπιμο να μειωθεί το τρέχον επίπεδο περιορισμού της νομισματικής πολιτικής, " αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΚΤ, όσον αφορά το ενδεχμενο μείωσης τον Ιούνιο.
Στη διάρκεια του β΄ εξαμήνου του έτους, σκοπεύει να μειώσει το μέγεθος του χαρτοφυλακίου PEPP κατά 7,5 δισεκ. ευρώ μηνιαίως κατά μέσο όρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης