Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρόμαξε τις αγορές της Ασίας η άνοδος του πληθωρισμού στις ΗΠΑ - Πολιτική κρίση στη Ν. Κορέα

Τρόμαξε τις αγορές της Ασίας η άνοδος του πληθωρισμού στις ΗΠΑ - Πολιτική κρίση στη Ν. Κορέα
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 0,6%
Υπό πίεση διαπραγματεύονται οι αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού, μετά την αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, με φόντο τις ανησυχίες ότι η Fed μπορεί να διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Ο αμερικανικός δείκτης τιμών καταναλωτή σκαρφάλωσε 3,5% σε ετήσια βάση και 0,4% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones ανέμεναν αύξηση 0,3% σε μηνιαία βάση και 3,4% σε ετήσια βάση.
Εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, ο βασικός ΔΤΚ επιταχύνθηκε επίσης κατά 0,4% σε μηνιαία βάση, ενώ αυξήθηκε κατά 3,8% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, έναντι των αντίστοιχων εκτιμήσεων για 0,3% και 3,7%.
Ο πληθωρισμός των καταναλωτών στην Κίνα επιβραδύνθηκε στο 0,1% τον Μάρτιο από 0,7% τον Φεβρουάριο.
Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή θα ανέβαινε 0,4% τον Μάρτιο.
Ο δείκτης τιμών παραγωγού κατέγραψε πτώση 2,8% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τις προσδοκίες.
Η παρατεταμένη μείωση του πληθωρισμού PPI έδειξε επίσης ελάχιστα σημάδια οικονομικής ανάκαμψης στην Κίνα, η οποία παλεύει με μια παρατεταμένη αποπληθωριστική τάση κατά το τελευταίο έτος.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 0,6%, ενώ ο δείκτης CSI 300 στην ηπειρωτική Κίνα κινήθηκε σχεδόν αμετάβλητος.

Πολιτική κρίση στη Ν. Κορέα

Οι αγορές της Νότιας Κορέας επέστρεψαν στις συναλλαγές μετά από δημόσια αργία, με τον Kospi να αντιστρέφει τις προηγούμενες απώλειες και να σημειώνει άνοδο 0,15%.
Ο νοτιοκορεάτης πρωθυπουργός Χαν Ντοκ-σου υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο, μετά τη βαριά ήττα του κυβερνώντος κόμματος από την αντιπολίτευση στις βουλευτικές εκλογές. 
Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε κατά 0,4%, ενώ ο ευρείας βάσης Topix διέγραψε επίσης τις απώλειες και κέρδισε 0,15%.
Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 0,38%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης