Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαλύουν την Ουκρανία – Έντρομος Zelensky: Οι Ρώσοι ετοιμάζουν χερσαία επίθεση στο Kharkiv – Μήνυμα σε ΗΠΑ: Ηττηθήκατε

Διαλύουν την Ουκρανία – Έντρομος Zelensky: Οι Ρώσοι ετοιμάζουν χερσαία επίθεση στο Kharkiv – Μήνυμα σε ΗΠΑ: Ηττηθήκατε
Christopher Cavoli (Διοικητής ΝΑΤΟ): Ο Ρωσικός στρατός έχει υπεροχή 10 προς 1 στα πυρά πυροβολικού, σε δύσκολη θέση οι Ουκρανοί - Zelensky στην Bild: Οι Ρώσοι θέλουν το Kharkiv χτυπούν την πόλη με πυραύλους και βόμβες ολίσθησης και σχεδιάζουν χερσαία επίθεση
(upd 41) Ενώ οι Ρωσικές δυνάμεις διαλύουν τις ενεργειακές υποδομές του Kharkiv μετά από σκληρότατη πυραυλική επίθεση και καταστρέφουν οπλικά συστήματα του ΝΑΤΟ στην Οδησσό… ο έντρομος Zelensky αποκαλύπτει ότι οι Ρώσοι θέλουν να πάρουν το Kharkiv.
Σε συνέντευξη του στην Bild μπορεί να δηλώνει o Zelensky ότι η Ουκρανία θα καταστρέψει την γέφυρα της Κριμαίας αλλά η βασική ανησυχία του είναι το Kharkiv οι ρώσοι το διαλύουν μεθοδικά…
Το ΝΑΤΟ αναγνωρίζει ότι ο ρωσικός στρατός έχει πλεονέκτημα σε πυρά πυροβολικού 10 προς 1 που είναι συντριπτική υπεροχή.
Εν τω μεταξύ η Ρωσία έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στις ΗΠΑ… στην Ουκρανία ηττηθήκατε….
Στα του μετώπου η συνεχής προέλαση των ρωσικών δυνάμεων ειδικά στο κρίσιμο στρατηγικά Chasiv Yar είναι συγκλονιστική.
Την ίδια στιγμή ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin ξεκαθάριζε ότι η Ρωσία δεν ήταν ποτέ αρνητική λύση σε ειρηνική λύση για την Ουκρανία αλλά χαρακτήριζε την προγραμματισμένη σύνοδο της Ελβετίας ως παγίδα.

Putin: Η Ρωσία δεν αρνήθηκε ποτέ μία ειρηνική λύση αλλά η σύνοδος για την Ουκρανία είναι παγίδα 

Η Ρωσία δεν αρνήθηκε ποτέ μια ειρηνική λύση στις διαφορές της με την Ουκρανία, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin κατά τη συνάντηση που είχε με τον Λευκορώσο ομόλογό του, Alexander Lukashenko.
«Ποτέ δεν απαρνηθήκαμε την ειρηνική επίλυση διαφορών• επιπλέον, είχαμε την τάση να κάνουμε ακριβώς αυτό», τόνισε.
Ο Putin σχολίασε την προγραμματισμένη σύνοδο κορυφής για την Ουκρανία στην Ελβετία τον Ιούνιο.
Σημείωσε ότι η Μόσχα δεν είναι προσκεκλημένη σε αυτή την σύνοδο, αλλά την ίδια στιγμή λένε ότι είναι αδύνατο να επιτευχθεί ειρήνη χωρίς αυτήν.
Σύμφωνα με τον Putin, «αυτό είναι ένα είδος παγίδας».
Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε και στις ρωσικές επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας.
«Δυστυχώς, δεχθήκαμε πρόσφατα μπαράζ επιθέσεων σε ενεργειακές υποδομές μας και ήμασταν υποχρεωμένοι να απαντήσουμε» σημείωσε ο Putin.
Υποστήριξε επίσης ότι οι συγκεκριμένες επιθέσεις εξαπολύθηκαν στο πλαίσιο της εκστρατείας με στόχο την «αποστρατιωτικοποίηση» της Ουκρανίας, καθώς έπληξαν εμμέσως την ουκρανική στρατιωτική βιομηχανία.
Οι ρωσικές δυνάμεις, είπε ο Putin, απέφυγαν τέτοια πλήγματα στη διάρκεια του χειμώνα «για ανθρωπιστικούς λόγους».

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσαν μαζική επίθεση με 16 χτυπήματα στο ενεργειακό σύστημα του Kharkiv

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν μαζική επίθεση στο Kharkiv, με στόχο το CHPP-3, το εργοστάσιο Turboatom, το εργοστάσιο Malysheva και προϊόντα οπλισμένου σκυροδέματος, ανέφεραν ρωσικές πηγές.
«Νωρίς το πρωί της 11ης Απριλίου, η πόλη του Kharkiv δέχτηκε μια μαζική επίθεση.
Οι πράκτορες μας μέτρησαν 16 "αφίξεις" στο ίδιο το Kharkiv και σε παρακείμενη πόλη.
Σύμφωνα με τους κατοίκους του Kharkiv, οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν με πυραύλους.
Πλήγματα δέχθηκαν τα εργοστάσια CHPP-3, το εργοστάσιο Turboatom, το εργοστάσιο Malyshev, το εργοστάσιο Κατασκευών Οπλισμένου Σκυροδέματος.
Στο εργοστάσιο προϊόντων οπλισμένου σκυροδέματος, παρατηρήθηκε επίσης υπόγειος βαρύς εξοπλισμός, περισσότερες από 20 μονάδες, καθώς και τροχοφόρος στρατιωτικός εξοπλισμός.
Βαρύς εξοπλισμός και προσωπικό καταγράφηκε στο εργοστάσιο Turboatom.
Τα άρματα μάχης και τα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού επισκευάζονται στο εργοστάσιο Malyshev.

Χωρίς ρεύμα 200.000 καταναλωτές

Λόγω των μαζικών επιθέσεων, τουλάχιστον 200.000 καταναλωτές στο Kharkiv έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, ενώ σημειώθηκε διακοπή νερού στα περισσότερα σημεία της πόλης και διακοπές στην επικοινωνία.
Πέρα από το Kharkiv, επλήγησαν επίσης το Κίεβο, το Lviv αλλά και το τμήμα της Zaporizhia που ελέγχεται από το Κίεβο.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky υποστήριξε πως οι Ρώσοι επιτέθηκαν με περισσότερους από 40 πυραύλους cruise και με πάνω από 40 drones, πλήττοντας κρίσιμες υποδομές.
Πάντως, οι Ουκρανοί υποστήριξαν πως κατάφεραν να αναχαιτίσουν και να καταστρέψουν τα 37 από τα 40 drones που εξαπέλυσαν οι Ρώσοι.

Διέλυσαν τον θερμοηλεκτρικό σταθμό Trypilska στο Κίεβο

Τεράστια όμως είναι η καταστροφή και στον θερμοηλεκτρικό σταθμό Trypilska στο Κίεβο.
Όπως αναφέρεται, τα ρωσικά πλήγματα κατέστρεψαν πλήρως το θερμοηλεκτρικό σταθμό, ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους σε όλη την Ουκρανία.
tripol-768x945.jpg

Ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό διακόπτουν τον στρατιωτικό εφοδιασμό από το ΝΑΤΟ - Καταστροφές σε λιμάνια, γέφυρες και τρένα

Στις 10 Απριλίου, ο ρωσικός στρατός σφυροκόπησε ουκρανικές στρατιωτικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις στην περιοχή της Οδησσού.
Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, τουλάχιστον έξι εκρήξεις σημειώθηκαν στην πόλη της Οδησσού και στην περιοχή της κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Ένα από τα πρώτα χτυπήματα αναφέρθηκε περίπου στις 5:30 π.μ.
Ο στόχος ήταν η στρατηγικής σημασίας σιδηροδρομική γέφυρα μεταξύ Chernomorsk (Ilyichevsk) και Alexandrovka.
Η γέφυρα χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά όπλων, πυρομαχικών και στρατιωτικού εξοπλισμού από το λιμάνι του Chernomorsk όπου μέλη του ΝΑΤΟ μεταφέρουν όπλα.
Τη στιγμή του ρωσικού χτυπήματος, ένα τρένο κινούνταν κατά μήκος της γέφυρας.
Τόσο η γέφυρα όσο και το τρένο χτυπήθηκαν.
Το τρένο καταστράφηκε και η γέφυρα υπέστη σοβαρές ζημιές.
Οι τοπικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι η γέφυρα τέθηκε εκτός λειτουργίας.
Το απόγευμα, το δεύτερο ρωσικό χτύπημα σύμφωνα με πληροφορίες έπληξε την ίδια γέφυρα.
Ο επικεφαλής της τοπικής περιφερειακής διοίκησης της Ουκρανίας επιβεβαίωσε ζημιές σε «εγκαταστάσεις υποδομής μεταφορών» στην περιοχή της Οδησσού.
«Η υποδομή μεταφορών στην περιοχή της Οδησσού έχει καταστραφεί», έγραψε ο αξιωματούχος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Στις 7 Απριλίου, η ίδια γέφυρα δέχτηκε άλλη μια επίθεση από ρωσικό drone καμικάζι.
Το UAV καμικάζι κατέστρεψε τη γέφυρα αλλά κατάφερε να την θέσει εκτός λειτουργίας.
Η σιδηροδρομική γραμμή είναι στρατηγικής σημασίας για τον ουκρανικό στρατιωτικό εφοδιασμό.
Οδηγεί στο νότιο τμήμα του λιμανιού του Chernomorsk (Ilyichevsk).
Η ζημιά στη γέφυρα θα περιπλέξει σε μεγάλο βαθμό τη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού του ΝΑΤΟ που εξακολουθεί να εισέρχεται στην περιοχή της Οδησσού δια θαλάσσης.
Ο ρωσικός στρατός εργάζεται σκληρά για να εμποδίσει την προμήθεια όπλων και πυρομαχικών στην περιοχή της Οδησσού από το εξωτερικό.
Η καταστροφή των λιμενικών υποδομών συνεχίζεται σε όλες τις νότιες περιοχές της Ουκρανίας.
Στις 10 Απριλίου, τα ρωσικά χτυπήματα κατέστρεψαν την περιοχή συσσώρευσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας κοντά στο λιμάνι της πόλης Ochakov στην περιοχή Mykolaiv, όπου, κατά πάσα πιθανότητα, περίπου 300 στρατιώτες δέχθηκαν επίθεση.

Τέλος η επιμελητεία του ουκρανικού στρατού – Τα ρωσικά σαρωτικά αντίποινα την εξαφάνισαν

Τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποίησαν νυχτερινή επίθεση σε δεξανεμένες καυσίμων και ενεργειακές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας ως αντίποινα στις προσπάθειες του Κιέβου να πλήξει τη ρωσική βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, ανακοίνωσε την Πέμπτη (11/4/2024) το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Σε αντίποινα στις προσπάθειες του καθεστώτος του Κιέβου να προκαλέσει ζημιά στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου και στις ενεργειακές εγκαταστάσεις της Ρωσίας, οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μαζική επίθεση χθες το βράδυ με όπλα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας από αέρος και θαλάσσια, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα εναντίον ουκρανικών δεξαμενών καυσίμων και ενεργειακές εγκαταστάσεις.
Ο στόχος του χτυπήματος επετεύχθη.
Όλοι οι στόχοι καταστράφηκαν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.
Η επιμελητεία του ουκρανικού στρατού κυριολεκτικά εξαφανίστηκε μετά τα αντίποινα της Ρωσίας στις εγκαταστάσεις καυσίμων και ενέργειας της Ουκρανίας, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ρωσία: Η Δύση να προετοιμάζεται για την άνευ όρων παράδοση της Ουκρανίας

Η Δύση πρέπει να είναι προετοιμασμένη για συζητήσεις για την άνευ όρων παράδοση της Ουκρανίας στο εγγύς μέλλον, δήλωσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya.
«Πολύ σύντομα, το μόνο θέμα για οποιαδήποτε διεθνή συνάντηση για την Ουκρανία θα είναι η άνευ όρων παράδοση του καθεστώτος του Κιέβου.
Σας συμβουλεύω όλους να προετοιμαστείτε για αυτό εκ των προτέρων», δήλωσε ο Nebenzya.


Ουκρανία: Πέρασε ο σκανδαλώδης νόμος για την κινητοποίηση

Με 283 ψήφους υπέρ, 21 κατά και 15 αποχές το ουκρανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον σκανδαλώδη νόμο για την κινητοποίηση των Ουκρανών
όσον αφορά τον πόλεμο με τη Ρωσία, θέμα που είχε προκαλέσει έντονες διαφωνίες στην κοινωνία.
Ο νόμος προβλέπει την αυστηροποίηση της διαδικασίας επιστράτευσης, κλείνει τα «παραθυράκια» και τις εξαιρέσεις και αποσαφηνίζει τις κατηγορίες των πολιτών που υπόκεινται σε κινητοποίηση
, καθώς βασικό του μέλημα του ουκρανικού στρατού είναι να ενισχύσει και να ανανεώσει τις δυνάμεις του σε όλη τη γραμμή του μετώπου μια και γίνεται λόγος για τρομερές ελλείψεις και εξάντληση των Ουκρανών στρατιωτών.
Όσοι παραβιάσουν τους κανόνες στράτευσης, θα είναι αντιμέτωποι με υψηλά χρηματικά πρόστιμα, με στέρηση δικαιώματος οδήγησης και με αναγκαστική προσαγωγή στις στρατιωτικές υπηρεσίες.
Δημοσίευμα της ουκρανικής εφημερίδας Strana αναφέρει πως το δυναμικό κινητοποίησης στην Ουκρανία είναι περίπου 700.000 άτομα.
Αν και σύμφωνα με προηγούμενες εκτιμήσεις, οι Ουκρανοί φέρονταν να χρειάζονται περίπου 500.000 στρατιώτες για να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες του πολέμου, πλέον υποστηρίζουν πως ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί αισθητά, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτουν τι αριθμός πολιτών πρόκειται να κινητοποιηθεί.
Πλέον, για να γίνει νόμος του κράτους, απαιτείται η υπογραφή του προέδρου, Volodymyr Zelensky, κάτι που θεωρείται σίγουρο πως θα συμβεί.
Ανάμεσα στις βασικές προβλέψεις του νόμου, είναι ότι καταργείται η ημερομηνία αποστράτευσης για τους Ουκρανούς στρατιώτες που πολεμούν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο μέτωπο.
Σημειώνεται πως ο Zelensky έχει ήδη υπογράψει νομοσχέδια που προβλέπουν τη μείωση από τα 27 στα 25 έτη για την ηλικία στράτευσης, που απαιτούν επιπλέον ιατρικές εξετάσεις σε όσους χορηγήθηκαν εξαιρέσεις στράτευσης λόγω αναπηρίας.

New York Times: Η Ουκρανία κινδυνεύει να χάσει μια ολόκληρη γενιά νέων αντρών

Στο τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα με το οποίο είναι αντιμέτωπη η Ουκρανία αναφέρεται δημοσίευμα των New York Times, το οποίο αναφέρει πως κινδυνεύει να χάσει μια ολόκληρη γενιά νεαρών Ουκρανών.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ουκρανία, υιοθετώντας νόμους για τη μείωση της ηλικίας κινητοποίησης και που καταργούν το καθεστώς της περιορισμένης φυσικής κατάστασης, κινδυνεύει να καταστρέψει μια ολόκληρη γενιά νεαρών Ουκρανών.
«Ωστόσο, η Ουκρανία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα κρίσιμο δημογραφικό πρόβλημα που δημιουργείται εδώ και πολύ καιρό: έχει πολύ λίγους νέους άνδρες...
Η Ουκρανία πρέπει να βρει μια ισορροπία μεταξύ της ανάγκης να αντιμετωπίσει τη συνεχιζόμενη ρωσική επίθεση αυξάνοντας τον αριθμό των στρατιωτών της και του κινδύνου να εξαφανιστεί μια ολόκληρη γενιά» αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο επισημαίνει ότι οι άντρες κάτω των 30 ετών είναι πλέον η μικρότερη γενιά στην Ουκρανία.
Όπως υπογραμμίζουν οι New York Times, αυτό οφείλεται στην απότομη μείωση του ποσοστού γεννήσεων στην Ουκρανία μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, καθώς τη δεκαετία του ’90 ήταν κυρίαρχη η αβεβαιότητα για το μέλλον της Ουκρανίας.
«Η απόφαση του Zelensky να στρατολογήσει άνδρες στο στρατό από την ηλικία των 25 ετών συνοδεύεται με ακόμα μεγαλύτερη μείωση αυτής της μικρής γενιάς Ουκρανών», επισημαίνει το δημοσίευμα.

Sodol (Ουκρανός στρατηγός): Δεν μπορούμε να κρατήσουμε το μέτωπο – Ο ρωσικός στρατός είναι 10 φορές μεγαλύτερος

Ο αριθμός των ρωσικών στρατευμάτων που βρίσκονται στη ζώνη μάχης είναι 7 έως 10 φορές μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο των ουκρανικών, δήλωσε ο αντιστράτηγος Yury Sodol, διοικητής των κοινών δυνάμεων του ουκρανικού στρατού.
«Ο εχθρός μας ξεπερνάει επτά έως δέκα φορές. Μας λείπει ανθρώπινο δυναμικό», είπε, απευθυνόμενος στο Verkhovna Rada (Κοινοβούλιο), σύμφωνα με ένα βίντεο στο YouTube που δημοσιεύτηκε από τον βουλευτή Alexey Goncharenko.
Ο Sodol πρόσθεσε ότι ως αποτέλεσμα, οι ταξιαρχίες είναι σε θέση να κρατήσουν μόνο ένα τμήμα μήκους πέντε χιλιομέτρων της πρώτης γραμμής, πολύ μακριά από τα 15 χιλιόμετρα που χρειάζονται.

Christopher Cavoli (Διοικητής ΝΑΤΟ): Ο Ρωσικός στρατός έχει υπεροχή 10 προς 1 στα πυρά πυροβολικού, σε δύσκολη θέση οι Ουκρανοί

Ο Διοικητής της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ (EUCOM) στρατηγός Christopher Cavoli προειδοποίησε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επί του παρόντος πλεονέκτημα πυροβολικού 5 προς 1 κατά μήκος της πρώτης γραμμής αλλά ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα μπορούσαν να έχουν πλεονέκτημα 10 προς 1 στα πυρά πυροβολικού «σε λίγες εβδομάδες» εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίσουν να καθυστερούν την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία.
Ο Zelensky και ανώτεροι ουκρανοί στρατιωτικοί προειδοποίησαν πρόσφατα ότι οι καθυστερήσεις στη δυτική στρατιωτική βοήθεια ανάγκασαν την Ουκρανία να παραχωρήσει την πρωτοβουλία του πεδίου μάχης στη Ρωσία και ότι ο ουκρανικός στρατός δεν μπορεί να σχεδιάσει μια επιτυχημένη αντεπίθεση ή αμυντική προσπάθεια χωρίς να γνωρίζει πότε και τι είδους βοήθεια θα λάβει η Ουκρανία. Οι καθυστερήσεις στη δυτική στρατιωτική βοήθεια ανάγκασαν τον ουκρανικό στρατό να λάβει δύσκολες αποφάσεις δίνοντας προτεραιότητα σε ορισμένες πτυχές της άμυνάς του με κόστος ζωών και χαμένων εδαφών.

Stubb (πρόεδρος Φινλανδίας): Να προετοιμαστούμε για πόλεμο με τη Ρωσία… αλλά δεν θα μας επιτεθεί έως το 2030

Να ετοιμαστεί για μια πιθανή σύγκρουση με τη Ρωσία καλεί το ΝΑΤΟ και κυρίως τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη του ο πρόεδρος της Φινλανδίας, Alexander Stubb, ο οποίος ωστόσο θεωρεί πως είναι απίθανο να υπάρξει μια ρωσική επίθεση κατά οποιουδήποτε κράτους – μέλους της Συμμαχίας τουλάχιστον έως το 2030.
Σε δηλώσεις του στους Financial Times, ο Stubb κάλεσε τους ηγέτες των κρατών μελών του ΝΑΤΟ να προετοιμάσουν τους στρατούς τους για μια στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία, αντί να υιοθετούν μια «πολεμική ρητορική» κατά της Μόσχας, η οποία όπως είπε, δεν συμβάλλει το Κίεβο.
Παρόλο αυτά ο Stubb δεν πιστεύει ότι η Ρωσία θα εξαπολύσει κάποια επίθεση κατά κράτους μέλους της Συμμαχίας πριν από το 2030.
«Ανησυχώ λίγο για αυτήν την μάλλον πολεμική συζήτηση ότι η Ρωσία πρόκειται να δοκιμάσει το Άρθρο 5 (της Συλλογικής Άμυνας του ΝΑΤΟ) και ότι η Ευρώπη είναι η επόμενη στη σειρά.
Νομίζω ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτό, αλλά νομίζω ότι είναι απίθανο» ανέφερε ο Φινλανδός πρόεδρος, επισημαίνοντας ότι ένα από τα μέτρα που θα μπορούσαν να υιοθετήσουν τα ευρωπαϊκά κράτη είναι αυτό της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας.
Επιπλέον, ο Stubb κάλεσε τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ να υποστηρίξουν την Ουκρανία, ανεξαρτήτως κόστους.
Όπως λέει, στο πλαίσιο αυτό, η Φινλανδία αδειάζει τις αποθήκες πυρομαχικών της, τις οποίες θα αναπληρώσει.
Ερωτηθείς για την απόφαση της Ρωσίας να αυξήσει τη στρατιωτική της παρουσία κατά μήκος των συνόρων με την Φινλανδία, ο Stubb τόνισε ότι η Φινλανδία δεν ανησυχεί για αυτά τα σχέδια.
«Δεν ανησυχούμε για τίποτα από όλα αυτά, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι», είπε ο Stubb.

Foreign Policy: Ποιο Άρθρο 5…, το ΝΑΤΟ δεν έχει αρκετό στρατό για να αμυνθεί στη Ρωσία

Σε μια εξαιρετικά συγκλονιστική αποκάλυψη σχετικά με τη δύναμη του ΝΑΤΟ προχωρά το περιοδικό Foreign Policy, το οποίο σε μια περίοδο όπου έχει ανοίξει και πάλι η συζήτηση για την ενεργοποίηση του Άρθρου 5 της Συμμαχίας περί συλλογικής άμυνας, υποστηρίζει πως η Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν διαθέτει αρκετά στρατεύματα για να προστατευθεί έναντι μιας … επίθεσης της Ρωσίας.
«Το ΝΑΤΟ αναπτύσσει νέα στρατιωτικά σχέδια για να προστατευθεί από μια πιθανή ρωσική επίθεση…
Αλλά έχει πρόβλημα… στο να βρει επαρκή αριθμό στρατευμάτων» υποστηρίζει το δημοσίευμα του Foreign Policy, παραδοχή που αν μη τι άλλο, τινάζει στον αέρα… το πιο ισχυρό άρθρο της Συμμαχίας, το άρθρο 5 περί συλλογικής άμυνας.

Biden (Αμερικανός Πρόεδρος): Ψηφίστε νέα βοήθεια προς την Ουκρανία για να τελειώσει η σύγκρουση

Ο Αμερικανός πρόεδρος Biden εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία θα τερματιστεί μετά την ψηφοφορία του αμερικανικού Κογκρέσου για τη χορήγηση νέας στήριξης στην Ουκρανία.
«Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει όταν ο επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων επιτρέψει την ψηφοφορία.
Υπάρχει συντριπτική υποστήριξη για την Ουκρανία από την πλειοψηφία των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων.
Η ψηφοφορία πρέπει να γίνει τώρα» τόνισε σε συνέντευξη Τύπου με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Fumio Kishida.
Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός ηγέτης αγνόησε την επαναλαμβανόμενη ερώτηση δημοσιογράφων για το εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σχέδιο για την εδραίωση της ειρήνης στην Ουκρανία.
Ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε προηγουμένως την ελπίδα ότι οι νομοθέτες θα μπορέσουν να αρχίσουν να εξετάζουν ένα νομοσχέδιο για να βοηθήσουν την Ουκρανία όταν επιστρέψουν από τις διακοπές του Πάσχα.
Ωστόσο ο Πρόεδρος της Βουλής μπορεί να αμφισβητηθεί από συναδέλφους του που είναι δυσαρεστημένοι με την υποστήριξη προς την Ουκρανία.
Μπορεί να τον αναγκάσουν να απομακρυνθεί από το αξίωμα, εάν το νομοσχέδιο έρθει σε ψήφιση.
Η Δημοκρατική μειοψηφία της Βουλής αφήνει να εννοηθεί ότι είναι έτοιμη να στηρίξει τον Πρόεδρο της Βουλής.
Ο Biden προτείνει 60 δισεκ. δολάρια για την Ουκρανία.

Medvedev (Ρωσία): Το απόλυτο κακό ο Biden - Είπε πως θέλει όσο το δυνατόν περισσότερους θανάτους

Οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden ότι η έκβαση του πολέμου στην Ουκρανία εξαρτάται από τις αποφάσεις του Κογκρέσου για την οικονομική βοήθεια του Κιέβου, είναι «το απόλυτο κακό»
υποστήριξε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev.
«Η δήλωση Biden είναι το απόλυτο κακό.
Επειδή είπε: Συνεχίστε να σκοτώνετε ο ένας τον άλλο.
Όσο πιο πολλοί πεθάνετε, τόσο το καλύτερο.
Θέλω όσο το δυνατόν περισσότερους θανάτους…» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Telegram ο Medvedev, ο οποίος συνόδευσε τα λόγια του Biden με απόσπασμα από την Αποκάλυψη του Ιωάννη: «Και είδα, και ξάφνου, ένα άλογο ωχρό και εκείνος που καθόταν επάνω σε αυτό ονομαζόταν Θάνατος, και ο Άδης ακολουθούσε μαζί».

Zelensky στην Bild: Οι Ρώσοι θέλουν το Kharkiv χτυπούν την πόλη με πυραύλους και βόμβες ολίσθησης και σχεδιάζουν χερσαία επίθεση

Ο Ουκρανός Πρόεδρος Zelensky δήλωσε στην Bild ότι δεν υπάρχουν τρόποι για να μετριάσει τα ανεπαρκή συστήματα αεράμυνας και τόνισε ότι τα ρωσικά πλήγματα αναγκάζουν την Ουκρανία να ανακατανείμει τα ήδη σπάνια μέσα αεράμυνας για να υπερασπιστεί την πόλη του Kharkiv.
Ο Zelensky είπε στην Bild ότι τα drones δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την αεράμυνα και ότι η Ουκρανία χρειάζεται αεράμυνα για να επιβιώσει.
Οι ρωσικές δυνάμεις ενίσχυσαν πρόσφατα την εκστρατεία κρούσης κατά της Ουκρανίας και Ουκρανοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι εάν οι ρωσικές δυνάμεις διατηρήσουν τον τρέχοντα υψηλό ρυθμό αυτής της εκστρατείας, τότε η Ουκρανία πιθανότατα δεν θα έχει τα απαραίτητα αποθέματα πυραύλων αεράμυνας για την προστασία των ουκρανικών πόλεων και κρίσιμων υποδομών.
Ο Zelensky συζήτησε σχέδια με τον Διοικητή της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Αντιστράτηγο Mykola Oleshchuk, στις 10 Απριλίου για την αναδιάταξη της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας για την προστασία της πόλης του Kharkiv, εναντίον της οποίας οι ρωσικές δυνάμεις ενίσχυσαν πρόσφατα τις επιθέσεις με πυραύλους, drone και βόμβες ολίσθησης.
Η ρωσική εκστρατεία κρούσης πίεσε την Ουκρανία να δώσει προτεραιότητα στην προστασία στρατηγικών αντικειμένων, πληθυσμιακών κέντρων και ενεργειακής υποδομής στις πίσω περιοχές πάνω από την πρώτη γραμμή και κοντά στο πίσω μέρος, όπως η πόλη του Kharkiv.
Αυτή η περαιτέρω αναδιοργάνωση της ουκρανικής αεράμυνας για την προστασία της πόλης του Kharkiv θα αντληθεί πιθανώς από το υπάρχον οπλοστάσιο πυραύλων και εκτοξευτών της Ουκρανίας, το οποίο θα επεκτείνει τις ήδη περιορισμένες δυνατότητες αεράμυνας της Ουκρανίας και θα δώσει στις ρωσικές δυνάμεις την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν περαιτέρω την εξασθενημένη αεράμυνα σε άλλες περιοχές.

Οι Ρώσοι θα επιτεθούν με χερσαίες δυνάμεις στο Kharkiv

Ο Zelensky προειδοποίησε ότι οι ρώσοι έχουν σχέδια χερσαίας επιθετικής επιχείρησης με στόχο την πόλη του Kharkiv, η οποία θα ανάγκαζε την Ουκρανία να ανακατανείμει μέρος των ήδη ελάχιστων στρατευμάτων και των δυνατοτήτων υλικού της μακριά από άλλους ενεργούς και κρίσιμους τομείς του μετώπου.
Ο Zelensky είπε στην Bild.. ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο μεγάλης ρωσικής επιθετικής επιχείρησης στην πόλη του Kharkiv και σημείωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Putin επιδίωξε να καταλάβει την πόλη του Kharkiv που έχει συμβολική σημασία τόσο για τη Ρωσία όσο και για την Ουκρανία…
Ο Zelensky σημείωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κάνουν ότι είναι δυνατό για να εμποδίσουν τη Ρωσία να καταλάβει την πόλη του Kharkiv.
Ο Zelensky είπε πρόσφατα στο CBS ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατασκευάζουν επίσης οχυρώσεις και αμυντικές θέσεις κοντά στην πόλη Sumy ως απάντηση στην αναφερόμενη σημαντική συσσώρευση ρωσικών δυνάμεων στη γειτονική Περιφέρεια Briansk.
Οι ρωσικές προσπάθειες να δημιουργήσουν στρατηγικές εφεδρείες και να επανατοποθετήσουν δυνάμεις στο θέατρο του πολέμου θα επιτρέψουν στις ρωσικές δυνάμεις να ξεκινήσουν μια επίθεση προς την πόλη του Kharkiv το καλοκαίρι 2024.

Οι Ουκρανοί σχεδιάζουν την καταστροφή της Γέφυρας της Κριμαίας


Η Ουκρανία προετοιμάζει ένα σχέδιο για μια νέα αντεπίθεση, συμπεριλαμβανομένης της καταστροφής της γέφυρας της Κριμαίας, δήλωσε ο Zelelnsky σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild .
«Το θέλουμε πραγματικά αυτό.
Δεν μιλάμε μόνο για τη γέφυρα της Κριμαίας, για την οποία όλοι μιλούν.
Μιλάμε για κάποιες εγκαταστάσεις υποδομής που αντιπροσωπεύουν έναν στρατιωτικό στόχο.
Μιλάμε για γέφυρες, αεροδρόμια»
Ο Zelensky διευκρίνισε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θέλουν να επιτεθούν σε γέφυρες στις οποίες μεταφέρονται όπλα και σε αεροδρόμια από τα οποία τα αεροπλάνα εξαπολύουν επιθέσεις στην Ουκρανία.
Το Κίεβο έχει προσπαθήσει επανειλημμένα να χτυπήσει τη γέφυρα της Κριμαίας.
Συγκεκριμένα, στις 17 Ιουλίου 2023, ο ουκρανικός στρατός του επιτέθηκε με δύο ναυτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στο οδόστρωμα της γέφυρας, ένα κορίτσι τραυματίστηκε και οι γονείς της σκοτώθηκαν.
Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή άνοιξε ποινική υπόθεση βάσει του άρθρου «Τρομοκρατική Πράξη».
Η SBU, σε μήνυμά της στο κανάλι της στο Telegram, παραδέχτηκε ουσιαστικά την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση.
Το πρωί της 8ης Οκτωβρίου 2022, ένα φορτηγό εξερράγη στη γέφυρα της Κριμαίας, με αποτέλεσμα επτά δεξαμενές καυσίμων του τρένου να πιάσουν φωτιά και μέρος της γέφυρας να καταρρεύσει.
Ο επικεφαλής της SBU, Malyuk, είπε τον Ιούλιο 20023 ότι συντόνισαν την επίθεση.

Ρωσία: Μία νέα αντεπίθεση από Ουκρανία θα είναι πλήρης καταστροφή για το Κίεβο και θα ανοίξει τον δρόμο για ειρήνη με ρωσικούς όρους

Μια νέα αντεπίθεση από τους Ουκρανούς θα μετατραπεί σε πλήρη καταστροφή για το Κίεβο, δήλωσε υψηλόβαθμη πηγή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με το Ria Novosti.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι και το νέο σχέδιο αντεπίθεσης του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky θα καταλήξει σε πλήρη καταστροφή για την Ουκρανία, στην τελική ήττα του Κιέβου και στην ειρήνη με ρωσικούς όρους» είπε η ίδια πηγή.
Υπενθύμισε εξάλλου ότι κατά την αντεπίθεση του 2023, ο ουκρανικός στρατός έχασε 166 χιλιάδες ανθρώπους νεκρούς και τραυματίες, καθώς και 789 τανκς, 2,4 χιλιάδες άλλα τεθωρακισμένα οχήματα και 132 αεροσκάφη.
Σημείωσε επίσης ότι το καθεστώς του Κιέβου, προωθώντας το νόμο για τη μαζική αναγκαστική επιστράτευση προσπαθεί να καλύψει την τεράστια έλλειψη προσωπικού στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.
Όσον αφορά στα όπλα, ο Zelensky την πλήρη ευθύνη για την προμήθεια τους από τις δυτικές χώρες, πρόσθεσε η πηγή.

Οι Ρώσοι χτύπησαν την 121η ουκρανική ταξιαρχία που βομβάρδιζε τον πυρηνικό σταθμό στη Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν την ουκρανική ταξιαρχία που βομβάρδιζε το Energodar και τον πυρηνικό σταθμό Zaporizhia (ZNPP) από την πόλη Nikopol στη δεξιά όχθη του ποταμού Δνείπερου, δήλωσε ο Vladimir Rogov, πρόεδρος του κινήματος «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία».
«Τα ακριβή μας χτυπήματα έπληξαν τους Ουκρανούς μαχητές που βομβαρδίζουν το Energodar, το NPP Zaporizhia, την περιοχή Kamensko-Dneprovsky της περιοχής.
Καταφέραμε να αναγνωρίσουμε μερικούς από αυτούς: είναι μαχητές της 121ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας από το Kirovograd, αναπτύχθηκαν στη Nikopol και στα προάστια της», είπε.
Τις τελευταίες ημέρες, ο ουκρανικός στρατός επιτίθεται στο ZNPP σχεδόν καθημερινά με drones.

McGregor (Αμερικάνος Συνταγματάρχης): Το κολοσσιαίο λάθος των ΗΠΑ - Υποτίμησαν τους Ρώσους

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έκανε ένα κολοσσιαίο λάθος στους υπολογισμούς της όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς αξιολόγησε εσφαλμένα τις στρατιωτικές δυνατότητες της Ρωσίας υποστήριξε ο Αμερικάνος απόστρατος συνταγματάρχης και πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, Douglas McGregor.
«Η επίμονη τάση στον Λευκό Οίκο και στο Κογκρέσο να υποτιμούν κατάφωρα τη ρωσική τεχνολογία – ιδιαίτερα τους υπερηχητικούς πυραύλους -, τις δυνατότητες παραγωγής και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, ήταν μοιραίο λάθος» ανέφερε ο McGregor.
Όπως επισημαίνει, η στρατηγική αποτυχία των ΗΠΑ στην Ουκρανία έχει σοβαρές συνέπειες για την Ευρώπη, καθώς έχει μετατοπίσει την ισορροπία δυνάμεων προς τη Ρωσία.

Markus Reisner (Συνταγματάρχης Αυστρίας): Η κατάσταση είναι απελπιστική στην Ουκρανία - Οι ρωσικές αεροπορικές βόμβες έχουν γίνει εφιάλτης για τους Ουκρανούς

Οι ρωσικές βόμβες υψηλής έκρηξης έχουν γίνει εφιάλτης για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, δήλωσε ο συνταγματάρχης των αυστριακών ενόπλων δυνάμεων Markus Reisner, σε συνέντευξή του στο RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND).
«Η αυξανόμενη χρήση ρωσικών βομβών ολίσθησης τύπου FAB που ζυγίζουν από 250 κιλά έως 3.000 κιλά έχουν γίνει εφιάλτης για τους αμυνόμενους Ουκρανούς», τόνισε ο Markus Reisner.
Πυρομαχικά μαχητικών-βομβαρδιστικών των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων - RIA Novosti, 1920, 04/11/2024
Ο Markus Reisner προειδοποίησε ότι η θέση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο πεδίο της μάχης γίνεται απελπιστική, καθώς είναι πολύ κατώτερος σε αριθμό στρατευμάτων και εξοπλισμού.
Ο Markus Reisner πιστεύει ότι για τους Ουκρανούς, η άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024 θα είναι καθοριστικής σημασίας στη σύγκρουση με τη Ρωσία.
Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις χρησιμοποιούν ενεργά εναέριες βόμβες εξοπλισμένες με καθολικές μονάδες σχεδιασμού και διόρθωσης (UMPC) στη βορειοδυτική στρατιωτική ζώνη.
Τα μαχητικά αεροσκάφη μπόρεσαν να χτυπήσουν οχυρωμένες περιοχές χωρίς να εκτεθούν σε πυρά από εχθρικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα.

Politico: Ο Zelensky επέκρινε τις ΗΠΑ για τον ρυθμό μεταφοράς F-16 και ATACMS

Ο Zelensky επέκρινε τις Ηνωμένες Πολιτείες για τον ρυθμό παροχής όπλων στην Ουκρανία, γράφει η εφημερίδα Politico.
Όπως επισημαίνει το Politico, ο Zelensky, σε συνέντευξή του στο media Holding Axel Springer, το οποίο περιλαμβάνει το Politico, επέκρινε την άρνηση του Γερμανού Καγκελαρίου Olaf Scholz να μεταφέρει πυραύλους κρουζ Taurus στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ενώ επέκρινε και το πόσο γρήγορα οι Ηνωμένες Πολιτείες προωθούν τα μαχητικά F-16 και πυραύλους ATACMS».
«Καθοδηγούμαι πάντα από τη λογική στις πράξεις μου, στα λόγια και στα συμπεράσματά μου.
Και απλώς δεν καταλαβαίνω τη λογική πίσω από αυτό όταν, για παράδειγμα, ένας από τους εταίρους μας έχει τα όπλα που χρειάζεται σήμερα η Ουκρανία για να επιβιώσει.
Και «δεν καταλαβαίνω γιατί δεν θέλουν να μας τα δώσουν», είπε ο Zelensky.
Στα τέλη Μαρτίου, ο Zelensky, σε συνέντευξή του στην Washington Post, είπε ότι οι αμερικανικοί πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς ATACMS «δεν βρίσκονται ακόμη στο έδαφος της Ουκρανίας», αλλά θα ήθελε να τους χρησιμοποιήσει για να επιτεθεί σε αεροδρόμια και στην Γέφυρα της Κριμαίας.

Anatoly Antonov (Πρεσβευτής Ρωσίας στις ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ υπέστησαν ήττα στην Ουκρανία από τον Ρωσικό στρατό - Ξεχάστε την Κριμαία

Οι αναφορές από αξιωματούχους του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ για την ανάγκη να επιβληθεί στρατηγική ήττα στη Ρωσία είναι γεμάτες με κινδύνους «απρόβλεπτης κλιμάκωσης»… η αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να εγκαταλείψει τέτοιες δηλώσεις, δήλωσε ο πρεσβευτής στις ΗΠΑ Anatoly Antonov.
Στις 10 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε ακρόαση στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ με τη συμμετοχή της Βοηθού Γραμματέα του Πενταγώνου για θέματα Διεθνούς Ασφάλειας Celeste Wallander και του διοικητή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Christopher Cavoli.
Ο Wallander, ειδικότερα, είπε ότι η ρωσική ηγεσία πρέπει να «διδαχθεί ένα μάθημα» στο πλαίσιο της Κριμαίας.
«Η αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να εγκαταλείψει τις ανεύθυνες δηλώσεις που είναι γεμάτες με κινδύνους απρόβλεπτης κλιμάκωσης.
Είναι προφανές ότι το καθεστώς Zelensky βρίσκεται σε σοκ», είπε ο πρεσβευτής, σχολιάζοντας δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων.
Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, οι αμερικανοί αξιωματούχοι δεν το βάζουν κάτω και «υποκινούν το τρελό καθεστώς του Κιέβου να διαπράξει νέα εγκλήματα».
«Οι ενέργειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων κατά του άμαχου πληθυσμού φαίνονται ιδιαίτερα κυνικές.
Αυτά τα γεγονότα είναι μια ακόμη επιβεβαίωση της εμπλοκής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων σε μια σύγκρουση χιλιάδων χιλιομέτρων από την Αμερική, μια σύγκρουση που έχει επιζήμια επίδραση στο κύρος, στην δύναμη και στην επιρροή της.
Όπως σημείωσε ο Antonov, οι πειστικές νίκες του ρωσικού στρατού στην πρώτη γραμμή επιβεβαιώνουν την ήττα των Ηνωμένων Πολιτειών στον πόλεμο «μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό» με στόχο να επιφέρουν μια στρατηγική ήττα στη Μόσχα.
Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Matt Gaetz ρώτησε τον Wallander κατά τη διάρκεια της ακρόασης εάν η Κριμαία πρέπει να αποκλειστεί από τη Ρωσία προκειμένου να «νικήσει στρατηγικά» τη Ρωσία στη σύγκρουση για την οποία μιλάει η αμερικανική κυβέρνηση.
Απαντώντας σε μια διευκρινιστική ερώτηση εάν αποδεικνύεται ότι χωρίς την Κριμαία δεν θα επιτευχθούν οι στόχοι των ΗΠΑ, ο Wallander είπε ότι εάν η Ρωσία δεν πάρει εδάφη «με τη χρήση βίας», αυτό θα είναι μια στρατηγική επιτυχία για την Ουκρανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο Matt Gaetz δήλωσε την ίδια στιγμή ότι η Κριμαία δεν θα αποσχιστεί ποτέ από τη Ρωσία, και αν υπάρχει τέτοιος στόχος, τότε είναι «ανέφικτος».

Guardian: Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών David Cameron ταπεινώθηκε στις ΗΠΑ… αρνητικός ο Trump

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών David Cameron δεν μπόρεσε να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Mike Johnson… η προσπάθειά του να πείσει τους Ρεπουμπλικάνους να εγκρίνουν μια νέα δόση στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία μάλλον απέτυχε, γράφει ο Guardian.
O Guardian καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η προσπάθεια του David Cameron να πείσει τον Trump να βοηθήσει στο θέμα της έγκρισης της νέας δόσης από το Κογκρέσο «φαίνεται» ότι απέτυχε αφού ο υπουργός «δεν είχε καν συνάντηση με τον Πρόεδρο Mike Johnson», ο οποίος θα μπορούσε να υποβάλει το νομοσχέδιο.
Σε ένα ιδιωτικό δείπνο στην κατοικία του Trump στο Μαρ-α-Λάγκο, ο David Cameron έθεσε το θέμα της υποστήριξης της Ουκρανίας, ελπίζοντας ότι ο πρώην πρόεδρος θα «σηματοδοτήσει μια αλλαγή πορείας», αυξάνοντας τουλάχιστον τις πιθανότητές του να συναντηθεί με τον Mike Johnson.
«Αλλά τα επιχειρήματα του David Cameron -τόσο τα λογικά όσο και τα συναισθηματικά- φαίνεται να έχουν προσκρούσει στον συνεχιζόμενο αγώνα για την εξουσία εντός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος...» επισημαίνει ο Guardian.
Οι σκληροπυρηνικοί μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων, είναι κατά της στήριξης της Ουκρανίας, απειλούν να απομακρύνουν τον Mike Johnson εάν φέρει νομοσχέδιο στήριξης της Ουκρανίας.
Το νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη διάθεση περισσότερων από 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τις ανάγκες του Κιέβου, είχε προηγουμένως εγκριθεί από τη Γερουσία των ΗΠΑ , αλλά δεν έχει λάβει ακόμη υποστήριξη στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Scott Ritter (πρώην CIA): Υπάρχουν όλο και λιγότεροι ξένοι μισθοφόροι στην Ουκρανία

Υπάρχουν όλο και λιγότεροι ξένοι μισθοφόροι στην Ουκρανία μετά τους μαζικούς θανάτους τους κατά την περσινή αντεπίθεση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, είπε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του αμερικανικού στρατού, Scott Ritter.
Οι μισθοφόροι άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι ο πόλεμος είναι κόλαση, όχι ένα αστείο ή ένα παιχνίδι.
Όλο και λιγότεροι από αυτούς θέλουν να δέχονται πυρά πυροβολικού από τα ρωσικά στρατεύματα ξανά και ξανά χωρίς ελπίδα επιβίωσης.
Σήμερα, νομίζω, ότι ελάχιστοι μισθοφόροι είναι στο πεδίο της μάχης».
Σύμφωνα με τον Ritter, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις άρχισαν να ρίχνουν πιο ενεργά ξένα στρατεύματα στη μάχη κατά τη διάρκεια της περσινής επίθεσης, επιδιώκοντας έτσι να γεμίσουν τις κενές τάξεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς καταστράφηκαν από ρωσικές μονάδες.
Ο Ritter ισχυρίζεται ότι όλο και λιγότεροι ξένοι πολίτες θέλουν να πολεμήσουν για την Ουκρανία αφού το να είσαι μισθοφόρος στην Ουκρανία είναι συγκρίσιμο με θανατική ποινή.

Αξιωματικός της CIA αποκαλύπτει ότι επιχειρεί στην Ουκρανία υπό την κάλυψη του State Department

Ο αξιωματικός της CIA Gavin O' Blennis αποκαλύπτει ότι η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών επιχειρεί στην Ουκρανία υπό την κάλυψη του State Department, όπως προκύπτει από μυστική συνομιλία που καταγράφηκε από την Sound Investigations.
«Είμαστε υπό την κάλυψη του State Department», είπε ο O' Blennis, όταν ρωτήθηκε για το έργο της CIA στην Ουκρανία από έναν κρυφό δημοσιογράφο - ερευνητή σύμφωνα με το Sputnik.
Ο O'Blennis παρουσίασε διαπιστευτήρια που φάνηκε να επιβεβαιώνουν την απασχόλησή του στη CIA.
Ο O'Blennis ισχυρίστηκε επίσης ότι είχε εργαστεί στο παρελθόν για το FBI και το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας.
Η CIA κάνει ό,τι χρειάζεται στην Ουκρανία και παρέχει συμβουλές και πληροφορίες «διαρκώς», αλλά δεν επιτρέπεται να εμπλακεί σε μάχη, είπε ο O’Blennis.
Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν συνεργάζεται απευθείας με την Ουκρανία, αλλά απλώς μεταφέρει και ξοδεύει χρήματα ως αξιωματικός με σύμβαση.

Lukashenko: Μετά το μακελειό στη Μόσχα είναι σαφές ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις δυνάμεις πίσω από την Ουκρανία


Μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστούν οι δυνάμεις που βρίσκονται πίσω από την Ουκρανία, τόνισε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Alexander Lukashenko.
«Είναι πλέον απαραίτητο να φτάσουμε σε βάθος.
Οι Ουκρανοί είναι Ουκρανοί.
Αλλά πίσω από τους Ουκρανούς υπάρχουν ορισμένες δυνάμεις.
Και εσύ τις ξέρετε.
Πρέπει να τους μιλήσουμε», είπε σε συνέντευξή του.
Σύμφωνα με τον Lukashenko, οποιαδήποτε επικοινωνία με το Κίεβο είναι πλέον απίθανη.
«Δεν μιλάτε μαζί τους και είναι απίθανο να τους μιλήσετε στο μέλλον.
Εάν χρειάζεστε κάποιον να μπει στη συζήτηση και να βοηθήσει, μπορούμε να σας βοηθήσουμε σε αυτό το θέμα» είπε.

Luhansk_Battle_Map_Draft_April_10_2024.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_April_10_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_April_10_2024.png

West_of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_April_10_2024.png

Vremivka_-_Marinka_Battle_Map_Draft_April_10_2024.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης