Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στόχος των Ρώσων το Kharkiv – Μαζική πυραυλική επίθεση – Χωρίς ρεύμα 200.000 νοικοκυριά

Στόχος των Ρώσων το Kharkiv – Μαζική πυραυλική επίθεση – Χωρίς ρεύμα 200.000 νοικοκυριά
Ειδικοί δεν αποκλείουν το Kharkiv να πέσει στα χέρια των Ρώσων ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι
(upd4) Μαζική πυραυλική επίθεση στο Kharkiv εξαπέλυσαν νωρίτερα σήμερα Πέμπτη 11/4 τα ξημερώματα οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, με τις πρώτες αναφορές να κάνουν λόγο για τεράστιες καταστροφές σε ενεργειακές υποδομές της πόλης.
Είναι χαρακτηριστικό πως τουλάχιστον 200.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως καταγράφηκαν τουλάχιστον 10 βομβαρδισμοί σε υποδομές καίριας σημασίας στην πόλη και στην περιφέρεια του Kharkiv, με συνέπεια να διακοπεί η ηλεκτροδότηση, να σταματήσει η λειτουργία του μετρό καθώς και να αναφερθούν προβλήματα με την υδροδότηση της πόλης.
«Οι δυνάμεις κατοχής προχώρησαν σε τουλάχιστον 10 επιδρομές εναντίον υποδομών καίριας σημασίας στην πόλη του Kharkiv και στην περιφέρειά της
Μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχουν θύματα» υποστήριξε ο κυβερνήτης του Kharkiv, Oleg Sinegubov, ενώ και ο δήμαρχος της πόλης, Ihor Terekhov επιβεβαίωσε τις πυραυλικές επιθέσεις.
Πληροφορίες κάνουν λόγο για καταστροφές σε ενεργειακές εγκαταστάσεις και σε συγκεκριμένα στα εργοστάσια CHPP-3, Turboatom και Malyshev.
«Κρίνοντας από το τι βάζει στο στόχαστρο ο Ρώσος επιτιθέμενος, είναι πιθανά προβλήματα στον ενεργειακό εφοδιασμό στο Kharkiv» υπογράμμισε ο Terekhov.

Επίθεση με βομβαρδιστικά Tu-95MS και πάνω από 80 πυραύλους και drones

Νωρίτερα, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία είχε ανακοινώσει ότι περίπου εννέα ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MS βρίσκονταν στον αέρα ενώ σε δηλώσεις του ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky τόνισε ότι οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν περισσότερους από 40 πυραύλους και πάνω από 40 drones για να πλήξει κρίσιμες υποδομές σε 5 επαρχίες της Ουκρανίας.
Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι κατάφεραν να αναχαιτίσουν τα 37 από τα 40 drones.
To Kharkiv αποτελεί βασικό στόχο των Ρώσων, με πολλούς ειδικούς να εκτιμούν πως σύντομα - έως αυτόν τον Ιούλιο - θα έχει πέσει στα χέρια του ρωσικού στρατού.
Το τελευταίο διάστημα οι ενεργειακές υποδομές της πόλης είναι στο στόχαστρο των ρωσικών χτυπημάτων, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως καταγραφέται και αποχώρηση μέρους του πληθυσμού από την πόλη, κάτι πάντως που έχουν σπεύσει να διαψεύσουν οι τοπικές αρχές.
Εκρήξεις αναφέρθηκαν και σε πολλές ακόμα περιοχές της Ουκρανίας όπως σε Lviv, Ivano-Frankivsk, Krivoy Rog καθώς και στη Zaporizhia.

Καταστροφές σε ενεργειακές υποδομές σε Kharkiv, Lviv και Κίεβο

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας, German Galushenko ανακοίνωσε ζημιές και καταστροφές σε ενεργειακές υποδομές και εγκαταστάσεις σε τρεις περιοχές στην Ουκρανία και συγκεκριμένα σε Kharkiv, Lviv και Κίεβο.
Όπως αναφέρει, οι εγκαταστάσεις παραγωγής και τα συστήματα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας σε αυτές τις περιοχές, υπέστησαν ζημιές.
Επιπλέον, ο Gerashenko τόνισε ότι ζημιές σε ενεργειακές υποδομές κατεγράφησαν και στη Zaporizhia.

Διέλυσαν τον θερμοηλεκτρικό σταθμό Trypilska στο Κίεβο

Τεράστια όμως είναι η καταστροφή και στον θερμοηλεκτρικό σταθμό Trypilska στο Κίεβο, το οποίο βρέθηκε και αυτό στο στόχαστρο των Ρώσων.
Όπως αναφέρεται, τα ρωσικά πλήγματα  κατέστρεψαν πλήρως το θερμοηλεκτρικό σταθμό, ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους σε όλη την Ουκρανία. 111111111111111111111.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης