Διεθνή

Εκτιμήσεις - σοκ: Το Kharkiv θα πέσει πριν τις 4 Ιουλίου, η Οδησσός πριν τα τέλη του 2024

Εκτιμήσεις - σοκ: Το Kharkiv θα πέσει πριν τις 4 Ιουλίου, η Οδησσός πριν τα τέλη του 2024
Στα πρόθυρα ενεργειακής κατάρρευσης το Kharkiv λένε ειδικοί
Την εκτίμηση ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις θα έχουν καταφέρει να καταλάβουν το Kharkiv έως τις 4 Ιουλίου και την Οδησσό έως τα τέλη του 2024 διατυπώνει το εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο του Army Times, όπως μεταδίδει ο ιστότοπος pravda.ru.
Βάσει του δημοσιεύματος της pravda, ειδικοί υποστηρίζουν πως το Kharkiv είναι ήδη στα πρόθυρα της ενεργειακής κατάρρευσης, επισημαίνοντας πως ήδη σημαντικό μέρος της οικονομικής ελίτ έχει εγκαταλείψει την πόλη, μαζί με μεγάλο μέρος του πληθυσμού.
Μάλιστα, οι ειδικοί δεν αποκλείουν η πόλη να πέσει ακόμα και πριν από τις 4 Ιουλίου, εκτιμώντας πως σε περίπτωση αντίστασης από τον ουκρανικό στρατό, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές.
Στρατιωτικοί αναλυτές υποστηρίζουν πως κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, το Kharkiv θα χάσει το 80% της στρατιωτικής, βιομηχανικής και διοικητικής υποδομής του καθώς και μέρος των κτηρίων.
Επιπλέον, απόστρατοι εκπρόσωποι υπηρεσιών πληροφοριών της Δύσης και κρατών – μελών του ΝΑΤΟ υποστηρίζουν πως στόχος των Ρώσων είναι να καταλάβουν επίσης την Οδησσό και το Nikolaiv προκειμένου να εξασφαλίσουν τη στρατηγική τους ασφάλεια, κάτι που σύμφωνα με τις προβλέψεις τους θα γίνει έως τα τέλη του 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης