Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε πανικό η Ευρώπη, κλιμακώνει τη ρητορική της εν όψει G20 - «Η Ρωσία δεν πρέπει να επικρατήσει»

Σε πανικό η Ευρώπη, κλιμακώνει τη ρητορική της εν όψει G20 - «Η Ρωσία δεν πρέπει να επικρατήσει»
Κλιμακώνει τη ρητορική της κατά της Ρωσίας η ΕΕ
Η ΕΕ θα κλιμακώσει τη ρητορική της κατά της Μόσχας κατά τις διεθνείς συναντήσεις την επόμενη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με προσχέδια δηλώσεων που επικαλείται το POLITICO.
"Η Ρωσία δεν πρέπει να επικρατήσει" στην Ουκρανία, αναφέρει ένα εννιασέλιδο έγγραφο που ετοιμάστηκε για τις συναντήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της G20.
"Δεδομένου του επείγοντος χαρακτήρα της κατάστασης, η ΕΕ είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να παρέχει στην Ουκρανία και τον λαό της όλη την αναγκαία πολιτική, χρηματοπιστωτική, οικονομική, ανθρωπιστική, στρατιωτική και διπλωματική στήριξη για όσο διάστημα χρειαστεί και όσο εντατικά χρειάζεται".
"Η ΕΕ καλεί συμμάχους και εταίρους σε όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια", αναφέρει το σχέδιο, με ημερομηνία 9 Απριλίου.

Η δήλωση έρχεται λίγες ημέρες αφότου ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky προειδοποίησε ότι το Κίεβο μπορεί να ξεμείνει από αμυντικούς πυραύλους, εάν η Ρωσία συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό τις βαριές αεροπορικές επιδρομές της.
Οι ουκρανικές δυνάμεις αναγκάστηκαν επίσης να υποχωρήσουν από ορισμένα σημεία του ρωσικού μετώπου.

Κλιμακώνει τη ρητορική

Η γλώσσα της δήλωσης του Απριλίου είναι ισχυρότερη από την τελευταία δήλωση που ετοίμασε η ΕΕ για τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη στα τέλη Φεβρουαρίου.
Εκείνο το έγγραφο περιόριζε την αναφορά στην εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία σε δύο προτάσεις, προειδοποιώντας για τον αντίκτυπο του πολέμου στον ανθρώπινο πόνο και τις αρνητικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.
Οι υπουργοί Οικονομικών καλούν επίσης τις κυβερνήσεις να μεταρρυθμίσουν και να ενισχύσουν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, ένα διακυβερνητικό όργανο που έχει σχεδιαστεί για να εξομαλύνει τις εμπορικές διαφορές.
Κάτι τέτοιο θα απέτρεπε τον πόλεμο στον πόλεμο στην Ουκρανία και τις "διευρυνόμενες γεωπολιτικές εντάσεις" από το να υπονομεύσουν τους παγκόσμιους εμπορικούς δρόμους, οι οποίοι εξακολουθούν να ανακάμπτουν από τα οικονομικά λουκέτα που επέβαλαν οι κυβερνήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
"Ο ισχυρός διεθνής συντονισμός παραμένει το καλύτερο προστατευτικό κιγκλίδωμα κατά του γεωοικονομικού κατακερματισμού", αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης