Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τουρκία θα αναπτύξει το σύστημα αεράμυνας S-400 Triumph στα σύνορα με το Ιράκ

Η Τουρκία θα αναπτύξει το σύστημα αεράμυνας S-400 Triumph στα σύνορα με το Ιράκ
Στοιχεία για την πιθανή ανάπτυξη των S-400 εμφανίστηκαν με φόντο αναφορές ότι είχε επιτευχθεί συμφωνία με τη διοίκηση της Βαγδάτης σχετικά με τη διεξαγωγή τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στο βόρειο Ιράκ
Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις εξετάζουν το ενδεχόμενο ανάπτυξης αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400 που αγοράστηκαν από τη Ρωσία κατά μήκος των συνόρων με το Ιράκ.
Η εξέλιξη σημειώνεταισ το πλαίσιο των προετοιμασιών για μια μεγάλης κλίμακας χερσαία στρατιωτική επιχείρηση εναντίον μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), που απαγορεύεται στην Τουρκία.
Η εφημερίδα Türkiye αναφέρει ότι η χώρα σχεδιάζει να αναπτύξει το σύστημα S-400, επικαλούμενη ενημερωμένες πηγές.
Στοιχεία για την πιθανή ανάπτυξη των S-400 εμφανίστηκαν με φόντο αναφορές ότι είχε επιτευχθεί συμφωνία με τη διοίκηση της Βαγδάτης σχετικά με τη διεξαγωγή τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στο βόρειο Ιράκ.
Πηγές της δημοσίευσης υποστηρίζουν ότι η διαδικασία ανάπτυξης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων έχει ήδη ξεκινήσει και η ανάπτυξη των S-400 στα σύνορα μπορεί να γίνει μέρος των μέτρων για τη διασφάλιση της ασφάλειας. Σημειώνεται επίσης ότι ομάδες της συριακής αντιπολίτευσης έχουν εκφράσει την ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις τουρκικές ενέργειες στο Ιράκ.
Να θυμίσουμε ότι το 2017, Τουρκία και Ρωσία συνήψαν σύμβαση για την προμήθεια S-400, η ​​οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών. Σε απάντηση στην αγορά των S-400 από την Άγκυρα, η Ουάσιγκτον απέκλεισε την Τουρκία από το πρόγραμμα μαχητικών αεροσκαφών F-35 και επέβαλε κυρώσεις κατά των ηγετών της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης