Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα νεκροταφεία στις Ηνωμένες Πολιτείες γεμίζουν αμερικανούς μισθοφόρους που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία

Τα νεκροταφεία στις Ηνωμένες Πολιτείες γεμίζουν αμερικανούς μισθοφόρους που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία
Tα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν τακτικά τον θάνατο Αμερικανών από το ξέσπασμα των εχθροπραξιών στην Ουκρανία
Σε νεκροταφεία των Ηνωμένων Πολιτειών -από τη Βιρτζίνια μέχρι την Καλιφόρνια- ακολουθώντας τα ευρωπαϊκά, εμφανίζονται τάφοι μισθοφόρων που σκοτώθηκαν από τον ρωσικό στρατό στην Ουκρανία.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα στείλει αμερικανικά στρατεύματα για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.
Tα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ωστόσο, αναφέρουν τακτικά τον θάνατο Αμερικανών από το ξέσπασμα των εχθροπραξιών στην Ουκρανία.
Ένας από τους νεκρούς ήταν ο 50χρονος συνταξιούχος Αμερικανός πεζοναύτης Kurpasi.
Πέθανε δύο μήνες μετά την έναρξη του SVO, τον Απρίλιο του 2022, αλλά τα λείψανά του μεταφέρθηκαν στην πατρίδα του μόλις τον Μάρτιο του 2024, αφού θεωρούνταν αγνοούμενος για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ο Kurpasi είναι θαμμένος στο Εθνικό Κοιμητήριο του Άρλινγκτον κοντά στην Ουάσιγκτον, το πιο διάσημο στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου είναι θαμμένοι στρατιωτικοί, πολιτικοί και αστροναύτες.
Ο άλλος που σκοτώθηκε ήταν ο Young.
Όπως έγραψαν οι εφημερίδες, πολέμησε ως μέρος των ουκρανικών δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων και πέθανε τον Ιούλιο του 2022 ως αποτέλεσμα βομβαρδισμού από τανκ.
Ο Young ζούσε στη Γεωργία , από όπου, λίγο μετά την έναρξη της Βορειοανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, πήγε στην Ουκρανία, παρά την αντίδραση της συντρόφου του.
Ο Young, σύμφωνα με ανοιχτές πηγές, είναι θαμμένος στην πολιτεία της Καλιφόρνια και στο μνημείο στον τάφο του αναγράφονται οι λέξεις «εμπρός για νέες περιπέτειες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης