Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δίψα για χρήμα και νεοαποικιακές βλέψεις - Πολυετές σχέδιο ΗΠΑ το τέλος των εξαγωγών ενέργειας της Ρωσίας

Δίψα για χρήμα και νεοαποικιακές βλέψεις - Πολυετές σχέδιο ΗΠΑ το τέλος των εξαγωγών ενέργειας της Ρωσίας
Οι ΗΠΑ προσπαθούν να «αγκιστρώσουν» συμμάχους και χώρες στον Παγκόσμιο Νότο στα ακριβά αμερικανικά καύσιμα λέει Ρώσος διπλωμάτης
Για πολυετές σχέδιο των ΗΠΑ να μπλοκάρουν και να βάλουν ένα τέλος στις ρωσικές ενεργειακές εξαγωγές, συμπεριλαμβανομένου και του φυσικού αερίου, κάνει λόγο ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ, Anatoly Antonov.
Με αφορμή τις δηλώσεις Αμερικάνων αξιωματούχων και τις απειλές τους κατά της ρωσικής βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένου και του έργου Arctic LNG-2, ο Antonοv υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει εδώ και καιρό σχέδια για τον τερματισμό των ρωσικών εξαγωγών ενεργειακών πόρων, μεταξύ άλλων φυσικού αερίου».

Ακριβά αμερικανικά καύσιμα

«Εισήγαγε έναν ατελείωτο αριθμό κυρώσεων.
Γι' αυτό οι τρέχουσες δηλώσεις των Αμερικάνων πολιτικών είναι προβλέψιμες και συνάδουν με στρατηγικές που χαράσσει επίσημα η Ουάσινγκτον» τόνισε ο Antonov.
Όπως είπε, «οι ΗΠΑ προσπαθούν να «αγκιστρώσουν» τους συμμάχους και τις χώρες του Παγκόσμιου Νότου σε πολύ πιο ακριβά αμερικανικά καύσιμα
Οι Ρωσόφοβοι κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μειώσουν τα έσοδα του ρωσικού προϋπολογισμού, καθώς υποστηρίζουν την ενεργειακή ανεξαρτησία των «δορυφόρων» τους» επισήμανε ο Ρώσος διπλωμάτης, τονίζοντας: «Στην πραγματικότητα, οι ΗΠΑ προσπαθούν να παράσχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στους δικούς τους παραγωγούς», να «αγκιστρώσουν» συμμάχους και χώρες του Παγκόσμιου Νότου, που χρειάζονται υδρογονάνθρακες, σε αμερικανικά, πολύ πιο ακριβά καύσιμα».

Απειλές και απερίσκεπτες ιδέες

«Με άλλα λόγια, μιλάμε για μια κραυγαλέα δίψα για κέρδος, πολλαπλασιασμένη με νεοαποικιακές βλέψεις» τόνισε ο Antonov, αναφέροντας πως «οι απειλές από την αμερικανική πλευρά μπορεί επίσης να παραπέμπουν σε πολύ πιο απερίσκεπτες ιδέες».
«Αρκεί να θυμηθούμε πώς, μετά από επανειλημμένες υποσχέσεις για τερματισμό των αγωγών Nord Stream, η ρωσική υποθαλάσσια υποδομή φυσικού αερίου ανατινάχθηκε σε τρομοκρατική επίθεση.
Επιπλέον, η έρευνα καθυστερεί με κάθε δυνατό τρόπο από τις δυτικές πρωτεύουσες.
Προφανώς, υπάρχει κάτι να κρύψουν» τόνισε ο Ρώσος πρέσβης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης