Τελευταία Νέα
Διεθνή

Times of Israel: Μετά τις 12/4 η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ

Times of Israel: Μετά τις 12/4 η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ
Είμαστε έτοιμοι για κάθε πιθανό σενάριο υποστηρίζει ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας
Ισραηλινοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι αναμένουν τη στρατιωτική απάντηση του Ιράν για την επίθεση στην ιρανική πρεσβεία στη Συρία μετά τις 12 Απριλίου όπως αναφέρει δημοσίευμα των Times of Israel.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Ισραήλ εκτιμά ότι τα αντίποινα του Ιράν θα έρθουν μετά τη μουσουλμανική γιορτή του Eid al-Fitr, η οποία λήγει στις 12 Απριλίου.
Επιπλέον η βασική εκτίμηση είναι ότι οι Ιρανοί θα στοχεύσουν στρατιωτικά ή στρατηγικά μέσα και όχι πολιτικούς χώρους.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Ισραήλ είναι έτοιμο για μια πιθανή επίθεση από οποιονδήποτε από τους πολλούς πληρεξούσιους του Ιράν στην περιοχή ή ακόμα και από το ίδιο το Ιράν, ενώ δεν αποκλείουν και την πιθανότητα μιας πολύπλευρης επίθεσης
Σε δηλώσεις του ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Gallant δήλωσε νωρίτερα ότι το υπουργείο έχει ολοκληρώσει τις προετοιμασίες για μια απάντηση σε κάθε πιθανό σενάριο που θα μπορούσε να αναπτυχθεί σχετικά με το Ιράν.
Υπενθυμίζεται πως την 1η Απριλίου, το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) ανακοίνωσε ότι επτά Ιρανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο προξενείο της Τεχεράνης στη Δαμασκό.
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Ayatollah Ali Khamenei είπε ότι η Τεχεράνη θα κάνει το Ισραήλ να μετανιώσει για το χτύπημα, ενώ ο πρόεδρος Ebrahim Raisi δεσμεύτηκε ότι η επίθεση δεν θα μείνει αναπάντητη.
Το Ισραήλ μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει δηλώσεις σχετικά με την ευθύνη για την αεροπορική επιδρομή.
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων αντιναύαρχος Daniel Hagari είπε στο CNN ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ισραηλινού στρατού, το χτύπημα δεν είχε στόχο το προξενείο του Ιράν αλλά μια στρατιωτική εγκατάσταση του IRGC, η οποία, όπως ισχυρίστηκε, ήταν μεταμφιεσμένη σε πολιτικό κτίριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης