Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bernie Sanders για Γάζα: Συνένοχες οι ΗΠΑ στην εκστρατεία εργαλειοποίησης της πείνας από το Ισραήλ

Bernie Sanders για Γάζα: Συνένοχες οι ΗΠΑ στην εκστρατεία εργαλειοποίησης της πείνας από το Ισραήλ
O Γερουσιαστής καλεί τις ΗΠΑ να σταματήσουν να παρέχουν στο Ισραήλ πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια «ενώ αυτή η φρικτή ανθρωπιστική κρίση διαρκεί»
Ο γερουσιαστής από το Vermont και επιφανές στέλεχος της αμερικανικής Αριστεράς Bernie Sanders ζητεί την παρακολούθηση των δεσμεύσεων του του Ισραηλινού πρωθυπουργού Netanyahu για επέκταση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, «στενά και σε καθημερινή βάση».
Αυτό είναι απαραίτητο «δεδομένου του φρικτού ανθρωπιστικού ιστορικού του Ισραήλ μέχρι στιγμής», ανέφερε η δήλωση του Sanders.
Επισημαίνεται ότι την Παρασκευή, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι το Ισραήλ θα ανοίξει «προσωρινά» το συνοριακό πέρασμα Beit Hanoun (Erez) στα βόρεια της Γάζας για να επιτρέψει περισσότερη βοήθεια και ότι θα λάβει μέτρα για να αυξήσει τη βοήθεια που επιτρέπεται στη Λωρίδα.
Η δήλωση του Sanders υπενθυμίζει, έτσι, στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden τη δέσμευσή του, ότι η αμερικανική στάση προς το Ισραήλ συνδέεται άρρηκτα με τις ροές βοήθειας που επιτρέπει το εβραϊκό κράτος στη Γάζα.
Κάλεσε επίσης τις ΗΠΑ να σταματήσουν να παρέχουν στο Ισραήλ πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια «ενώ αυτή η φρικτή ανθρωπιστική κρίση διαρκεί», επισημάινοντας ότι η πλειοψηφία των πολιτών των ΗΠΑ υποστήριξε αυτή τη θέση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης