Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διευθυντής του πυρηνικού σταθμού της Zaporizhia: Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από την πυρηνική καταστροφή

Διευθυντής του πυρηνικού σταθμού της Zaporizhia: Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από την πυρηνική καταστροφή
Από τις 5 Απριλίου ο πυρηνικός σταθμός της Zaporizhia έχει δεχτεί επίθεση drones των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, πρωτοφανή στην ιστορία του
Ο διευθυντής του πυρηνικού σταθμού της Zaporizhia, Yuriy Chernichuk δήλωσε τη Τρίτη 9 Απριλίου 2024 ότι ο ουκρανικός βομβαρδισμός αποτελεί «άμεση απειλή για την ασφάλεια του εργοστασίου» και ζήτησε να σταματήσει ο βομβαρδισμός.
«Τις τελευταίες πέντε ημέρες, αρχής γενομένης από τις 5 Απριλίου του τρέχοντος έτους, ο πυρηνικός σταθμός της Zaporizhia έχει δεχτεί επίθεση από μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, πρωτοφανή στην ιστορία του.
Βρισκόμαστε ένα βήμα μακριά από μια πιθανή πυρηνική καταστροφή», δήλωσε ο Chernichuk .
Ο Γενικός Διευθυντής του NPP Zaporizhia δήλωσε επίσης ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν σημάδια ζημιάς στην κρίσιμη υποδομή του εργοστασίου, όλες οι προσπάθειες του προσωπικού του εργοστασίου στοχεύουν στη διατήρηση της ασφαλούς λειτουργίας του.
Ο Chernichuk κάλεσε την ηγεσία των ευρωπαϊκών κρατών να αντιδράσει άμεσα στις άμεσες απειλές για την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού και ζήτησε από τα ουκρανικά στρατεύματα «να σταματήσουν αμέσως τους βομβαρδισμούς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης