Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία επελαύνει και στο Donetsk - Υπό τον έλεγχό της το Pervomayskoye - Προώθηση σε στρατηγικές θέσεις του Chasov Yar

Η Ρωσία επελαύνει και στο Donetsk - Υπό τον έλεγχό της το Pervomayskoye - Προώθηση σε στρατηγικές θέσεις του Chasov Yar
Άλλη μια ρωσική σημαία υψώθηκε στην ευρύτερη περιφέρεια του Donetsk
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πήραν τον έλεγχο του οικισμού Pervomayskoye στην περιοχή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, δήλωσε στο Sputnik ο στρατιωτικός και πολιτικός εμπειρογνώμονας Yan Gagin, σημειώνοντας ότι Ρώσοι στρατιωτικοί ύψωσαν εκεί μια ρωσική σημαία.
«Ναι, η Ρωσία πράγματι απελευθέρωσε τον οικισμό, οι μαχητές μας ύψωσαν τη ρωσική σημαία», τόνισε σχετικά ο Gagin.
Αυτή η εξέλιξη δείχνει «τη δυναμική προέλαση του ρωσικού στρατού προς τα εμπρός, την απελευθέρωση του εδάφους της δημοκρατίας», πρόσθεσε.
Στις 5 Απριλίου, ο Gagin ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν εισέλθει στο προάστιο Chasov Yar του Dοnetsk, μια στρατηγικής σημασίας πόλη που είναι κρίσιμη για τον τερματισμό της κατοχής της περιοχής από την Ουκρανία.
Το Chasov Yar βρίσκεται σε έναν λόφο 4,3 μίλια δυτικά του Bakhmut που απελευθερώθηκε από τη Ρωσία τον Μάιο του 2023.
Στην άλλη πλευρά του Chasov Yar βρίσκονται η Konstantinovka, το Kramatorsk και το Slavyansk.
Η γεωγραφική θέση της πόλης την καθιστά σημαντική από στρατηγική άποψη: παρέχει έλεγχο της γύρω περιοχής για πολλά μίλια.
Αυτή η ανακοίνωση έρχεται εν μέσω πολλαπλών αναφορών του ρωσικού υπουργείου Άμυνας σχετικά με τα ρωσικά στρατεύματα που καταλαμβάνουν ολοένα κρισιμότερο έδαφος στις πρώτες γραμμές της Avdiivka.
Συνολικά, από τις 2 Απριλίου, ο ουκρανικός στρατός έχει χάσει περισσότερους από 80.000 στρατιώτες, 14.000 μονάδες διαφόρων όπλων, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 1.200 τανκς και άλλων τεθωρακισμένων οχημάτων, δήλωσε νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης