Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Elon Musk θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Αργεντινής Javier Milei (13/4) - Πού συμφωνούν σε οικονομία και πολιτική

Ο Elon Musk θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Αργεντινής Javier Milei  (13/4) - Πού συμφωνούν σε οικονομία και πολιτική
Ο Milei, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα στις 10 Δεκεμβρίου, αντάλλαξε φιλοφρονήσεις με τον Musk για αρκετούς μήνες καθώς ο φιλελεύθερος πρόεδρος ανέβηκε στην εξουσία, δημοσιεύοντας συχνά στην πλατφόρμα X του Musk
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Αργεντινής Javier Milei στο εργοστάσιο της Tesla Inc. στο Όστιν θα έχει το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 ο Elon Musk, σύμφωνα με δημοσίευμα του Blommberg.
Σύμφωνα με ενημέρωση από την κυβέρνηση της Αργεντινής θα γίνει στο πλαίσιο ενός εβδομαδιαίου ταξιδιού του προέδρου στο εξωτερικό.
Ο Milei, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα στις 10 Δεκεμβρίου, αντάλλαξε φιλοφρονήσεις με τον Musk για αρκετούς μήνες καθώς ο φιλελεύθερος πρόεδρος ανέβηκε στην εξουσία, δημοσιεύοντας συχνά στην πλατφόρμα X του Musk.
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla δημοσίευσε την ομιλία του Milei στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Davos από τον Ιανουάριο, χαρακτηρίζοντάς την «καλή εξήγηση για το τι κάνει τις χώρες περισσότερο ή λιγότερο ευημερούσες».
Ο Milei έχει επαινέσει επίσης τον Musk.
«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Elon Musk θα είναι ενεργός παίκτης και θα έχει σημαντικό ρόλο στη νέα Αργεντινή που αφήνει πίσω της την παρακμή 100 χρόνων λαϊκισμού», δήλωσε ο Milei στον αρχισυντάκτη του Bloomberg John Micklethwait σε συνέντευξή του την περασμένη εβδομάδα.
Η υπηρεσία δορυφορικού διαδικτύου Starlink του Musk ξεκίνησε πρόσφατα τις πωλήσεις στην Αργεντινή, αφού ο Milei άλλαξε έναν κανονισμό για να ανοίξει το δρόμο στην εταιρεία να δραστηριοποιηθεί στη χώρα της Νότιας Αμερικής.
Πριν από τη συνάντηση με τον Musk, ο Milei θα παραστεί πρώτα σε εβραϊκή τελετή στο Μαϊάμι, όπου θα λάβει διάκριση για την υποστήριξή του στο Ισραήλ ως «Διεθνής Πρεσβευτής του Φωτός» μαζί με την αδελφή του και προεδρική σύμβουλο Karina Milei σε συναγωγή.
Μετά τη νίκη του στις εκλογές, ο Milei επισκέφθηκε ένα ορθόδοξο εβραϊκό νεκροταφείο στη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια πραγματοποίησε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό, ως πρόεδρος, στο Ισραήλ.
Την Πέμπτη 11/4, ο Milei θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Inter-American Development Bank, Ilan Goldfajn και θα εκφωνήσει ομιλία στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντα το απόγευμα, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του.
Για το τέλος του ταξιδιού, ο Milei θα πετάξει στην Κοπεγχάγη για να συναντηθεί με τη Δανή πρωθυπουργό, Mette Frederiksen και στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε μια τελετή στις 16 Απριλίου με αφορμή την αγορά από την Αργεντινή ενός στόλου μαχητικών αεροσκαφών F-16.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης