Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Κάλεσμα για ειρήνη στην Ουκρανία με σεβασμό στην αρχή της εδαφικής ακεραιότητας - Απάντηση στο «σχέδιο Trump»

ΟΗΕ: Κάλεσμα για ειρήνη στην Ουκρανία με σεβασμό στην αρχή της εδαφικής ακεραιότητας - Απάντηση στο «σχέδιο Trump»
Ο γ.γ. του επιδιώκει «το τέλος της σύγκρουσης σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ και με πλήρη σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας» σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Antonio Guterres θέλει να τερματιστεί η σύγκρουση στην Ουκρανία με σεβασμό της αρχής της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Stephane Dujarric.
Σχολιάζοντας τις αναφορές ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, εάν επανεκλεγεί, θα επιδιώξει εδαφικές παραχωρήσεις από το Κίεβο για τον τερματισμό της σύγκρουσης, ο εκπρόσωπος του Guterres ξεκαθάρισε: «Η θέση του Γενικού Γραμματέα παρέμεινε συνεπής σε όλη αυτή τη σύγκρουση. Θέλει να δει το τέλος της σύγκρουσης σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ και με πλήρη σεβασμό στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας».
Στις 7 Απριλίου, η Washington Post επικαλέστηκε πηγές, σύμφωνα με τις οποίες αν ο Trump κερδίσει τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, θα οδηγήσει την Ουκρανία σε εδαφικές παραχωρήσεις για να τερματιστεί η σύγκρουση.
Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας, «η πρόταση Trump συνίσταται στο να πιέσει την Ουκρανία να παραχωρήσει την Κριμαία και τη συνοριακή περιοχή του Donbas στη Ρωσία».
Νωρίτερα, ο πρώην Ρεπουμπλικανός πρόεδρος είχε διαμηνύσει ότι εάν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, θα μπορούσε να τερματίσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία εντός 24 ωρών.
Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το Κίεβο να χρειαστεί να προβεί εδαφικές παραχωρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης