Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λος Άντζελες: Άρπαξαν 30 εκατ. δολάρια σε μια από τις μεγαλύτερες ληστείες ιστορικά - Φυλάσσονταν μετρητά από επιχειρήσεις

Λος Άντζελες: Άρπαξαν 30 εκατ. δολάρια σε μια από τις μεγαλύτερες ληστείες ιστορικά - Φυλάσσονταν μετρητά από επιχειρήσεις
Εκεί φυλάσσονταν μετρητά από επιχειρήσεις της περιοχής και αξιωματούχοι των διωκτικών αρχών δήλωσαν στην εφημερίδα ότι μόνο λίγα άτομα γνώριζαν αυτή την πληροφορία
Μια από τις μεγαλύτερες ληστείες στην ιστορία του Λος Άντζελες σημειώθηκε την Κυριακή του Πάσχα των καθολικών, όταν ληστές κατάφεραν να αρπάξουν 30 εκατομμύρια δολάρια από μια αποθήκη όπου φυλάσσονταν χρήματα, στην κοιλάδα Σαν Φερνάντο.
Το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες ανακοίνωσε ότι η διάρρηξη σημειώθηκε σε μία εγκατάσταση στο Σιλμάρ, σύμφωνα με τους «Los Angeles Times», οι οποίοι πρώτοι ανέφεραν το περιστατικό. Εκεί φυλάσσονταν μετρητά από επιχειρήσεις της περιοχής και αξιωματούχοι των διωκτικών αρχών δήλωσαν στην εφημερίδα ότι μόνο λίγα άτομα γνώριζαν αυτή την πληροφορία.
Αν και οι λεπτομέρειες του τρόπου με τον οποίο έγινε η διάρρηξη δεν έχουν γίνει γνωστές, πηγές που γνωρίζουν την έρευνα δήλωσαν στους «Times» ότι οι κλέφτες κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στο θησαυροφυλάκιο σπάζοντας την οροφή. Ωστόσο, το πώς παρέκαμψαν το σύστημα συναγερμού παραμένει μυστήριο. Σύμφωνα με τους «Times», το χρηματοκιβώτιο δεν έφερε εξωτερικά σημάδια διάρρηξης και οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης δεν αντιλήφθηκαν τη ληστεία παρά μόνο όταν πήγαν να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο κάποια στιγμή τη Δευτέρα.
Σύμφωνα με την αστυνομία του Λος Άντζελες, το 2023 οι κλοπές στην πόλη αυξήθηκαν κατά 17% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Παρόλο που οι ληστείες με λεία εκατομμυρίων δολαρίων μπορεί να είναι μια σχετικά σπάνια μορφή κλοπής, ο αντίκτυπός τους παραμένει σημαντικός. Ο διοικητής της Αστυνομίας του Λος Άντζελες δήλωσε ότι το περιστατικό αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες διαρρήξεις στην ιστορία του Λος Άντζελες και ξεπέρασε το σύνολο όλων των ληστειών της πόλης.
Το προηγούμενο ρεκόρ ληστείας μετρητών στην πόλη σημειώθηκε το 1997, όταν μια ομάδα ανδρών στο κέντρο του Λος Άντζελες έκλεψε σχεδόν 19 εκατομμύρια δολάρια σε λιγότερο από 30 λεπτά από τις εγκαταστάσεις της Dunbar Armored.
Ένας από τους άνδρες συνελήφθη δύο χρόνια αργότερα, οδηγώντας τις Αρχές στους άλλους υπόπτους.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης