Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Απίστευτη υπόθεση λαθρεμπορίου στο Χονγκ Κονγκ – Που έκρυψαν 146 κιλά, αξίας 11 εκατ. δολ.

Χρυσός: Απίστευτη υπόθεση λαθρεμπορίου στο Χονγκ Κονγκ – Που έκρυψαν 146 κιλά, αξίας 11 εκατ. δολ.
Οι αρχές κατέσχεσαν πολύτιμο μέταλλο αξίας περίπου 10,7 εκατομμυρίων δολαρίων
Σχετικά Άρθρα

Στη μεγαλύτερη εξάρθρωση κυκλώματος λαθρεμπορίου χρυσού στο Χονγκ Κονγκ, οι αρχές της πόλης κατέσχεσαν πολύτιμο μέταλλο αξίας περίπου 10,7 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο είχε κρυφτεί ως ανταλλακτικά μηχανών που αποστέλλονταν στην Ιαπωνία, όπως μεταδίδει το CNBC.
Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση της Δευτέρας, 146 κιλά χρυσού είχαν "χυτευτεί και καμουφλαριστεί" ως μέρος δύο αεροσυμπιεστών στο φορτίο ενός αεροπλάνου που ήταν σταθμευμένο στην πόλη.
Οι φωτογραφίες που παραχώρησαν οι αξιωματούχοι δείχνουν ότι ο χρυσός είχε διαμορφωθεί σε μέρη που έμοιαζαν με βίδες και κυλίνδρους και με μια στρώση μπογιάς για την απόκρυψή του. Ξυσίματα στην επιφάνεια των εξαρτημάτων αποκάλυψαν τον χρυσό που βρισκόταν από κάτω.


gold1.JPG

Το τελωνείο του Χονγκ Κονγκ εντόπισε τον παράνομο χρυσό κατά τη διάρκεια εξέτασης των μηχανημάτων στις 27 Μαρτίου και μετά από έρευνα που διεξήχθη, συνέλαβε έναν 31χρονο που σχετιζόταν με την υπόθεση.
Ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία του Χονγκ Κονγκ, όποιος κριθεί ένοχος για λαθρεμπόριο φορτίου υπόκειται σε μέγιστο πρόστιμο 2 εκατομμυρίων δολαρίων και φυλάκιση επτά ετών.
Ένας τελωνειακός υπάλληλος δήλωσε σε τοπικούς δημοσιογράφους τη Δευτέρα ότι αυτή ήταν η πρώτη περίπτωση στην οποία βρέθηκε χρυσός κρυμμένος με αυτόν τον τρόπο.
Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι ο στόχος της επιχείρησης λαθρεμπορίου ήταν να αποφύγει τους δασμούς εισαγωγής, που ανέρχεται στο 10% στην Ιαπωνία, κάτι που θα εξοικονομούσε περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια εάν η επιχείρηση ολοκληρωνόταν.

Κόμβος διακίνησης το Χονγκ Κονγκ

Το Χονγκ Κονγκ, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους κόμβους εμπορίας χρυσού στον κόσμο, συνέλαβε τον Φεβρουάριο άλλον έναν ύποπτο στην προσπάθειά του να μεταφέρει λαθραία ράβδους χρυσού έξω από την πόλη, ενώ γνωστοποιήθηκε τουλάχιστον άλλη μια κατάσχεση χρυσού από το τελωνείο φέτος.
Και οι δύο υποθέσεις αφορούσαν οχήματα με προορισμό το Μακάο που διακινούσαν λαθραία χρυσό αξίας άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης