Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο χείλος της αβύσσου: Το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε βομβαρδισμούς των στρατιωτικών του θέσεων από το έδαφος της Αρμενίας

Στο χείλος της αβύσσου: Το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε βομβαρδισμούς των στρατιωτικών του θέσεων από το έδαφος της Αρμενίας
Η αρμενική πλευρά αρνείται κατηγορηματικά τις δηλώσεις του Μπακού, χαρακτηρίζοντας τις ως αναληθείς
Η ένταση στα σύνορα μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας συνεχίζει να αυξάνεται, όπως επιβεβαιώνεται από πρόσφατες αναφορές για ένοπλα επεισόδια στην περιοχή του Λατσίν.
Το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε βομβαρδισμούς των στρατιωτικών του θέσεων από το έδαφος της Αρμενίας, υποστηρίζοντας ότι ο στρατός χρησιμοποίησε πυροβόλα όπλα διαφόρων διαμετρημάτων εναντίον θέσεων του Αζερμπαϊτζάν προς τους οικισμούς Sadynlar, Hysulyu, Malybeyli και Cagazur στην περιοχή Lachin στις 8 Απριλίου.
Σε απάντηση στις ενέργειες της αρμενικής πλευράς, όπως αναφέρθηκε στο Μπακού, ελήφθησαν επαρκή μέτρα αντίδρασης, αλλά δεν υπήρξαν πληροφορίες για θύματα.
Από την άλλη πλευρά, το Γερεβάν αρνείται τις κατηγορίες κατά της Αρμενίας και ισχυρίζεται ότι ήταν ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν που πυροβόλησε κατά των αρμενικών θέσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε το αρμενικό υπουργείο Άμυνας, το βράδυ της 8ης Απριλίου, μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν άνοιξαν πυρ προς την κατεύθυνση του χωριού Aravus στην περιοχή Syunik και του χωριού Khoznavar.
Η αρμενική πλευρά αρνείται κατηγορηματικά τις δηλώσεις του Μπακού, χαρακτηρίζοντας τις ως αναληθείς.
Οι αντικρουόμενες δηλώσεις αντικατοπτρίζουν τις συνεχιζόμενες εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών, με τακτικές αναφορές για ένοπλες συγκρούσεις κατά μήκος των συνόρων. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης