Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο ο χρυσός - Στα 2.381 δολ. η ουγγιά

Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο ο χρυσός - Στα 2.381 δολ. η ουγγιά
Η αισιοδοξία σχετικά με μια πιθανή κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Hamas εξασθενεί μάλλον γρήγορα
Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει ο χρυσός, με το πολύτιμο μέταλλο να προσελκύει αγοραστές για τρίτη συνεχόμενη ημέρα την Τρίτη - σηματοδοτώντας επίσης τη δέκατη ημέρα θετικής κίνησης στις προηγούμενες έντεκα - και σκαρφαλώνει σε νέο ιστορικό υψηλό.
Η αισιοδοξία σχετικά με μια πιθανή κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Hamas εξασθενεί μάλλον γρήγορα, γεγονός που είναι εμφανές από την επιφυλακτική διάθεση της αγοράς.
Αυτό, με τη σειρά του, θεωρείται βασικός παράγοντας που λειτουργεί ως ουρά για το ασφαλές καταφύγιο πολύτιμο μέταλλο, σημειώνει το forexstreet.
Εν τω μεταξύ, η φυγή προς την ασφάλεια απομακρύνει τις αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου από το υψηλό πολλών μηνών που άγγιξε τη Δευτέρα.
Γεγονός που κρατά τους ταύρους του δολαρίου σε άμυνα και προσδίδει πρόσθετη στήριξη στην τιμή του χρυσού που δεν αποδίδει.
Οι προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα μπορούσε να καθυστερήσει τη μείωση των επιτοκίων θα πρέπει να περιορίσουν οποιαδήποτε σημαντική πτώση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων και του δολαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης