Τελευταία Νέα
Διεθνή

Forbes: Οι Ρώσοι πιλότοι είναι σίγουροι ότι θα καταστρέψουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας με πυραύλους μικρού βεληνεκούς

Forbes: Οι Ρώσοι πιλότοι είναι σίγουροι ότι θα καταστρέψουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας με πυραύλους μικρού βεληνεκούς
Όπως σημειώνει το Forbes, η έλλειψη βλημάτων πυροβολικού και πυραύλων αεράμυνας έχει γίνει το κύριο πρόβλημα για την ουκρανική φρουρά στο Chasiv Yar
Λόγω της αδυναμίας της ουκρανικής αεράμυνας, Ρώσοι πιλότοι χτυπούν θέσεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από πολύ πιο κοντινή απόσταση, χωρίς να φοβούνται για τους εαυτούς τους, γράφει το αμερικανικό περιοδικό Forbes.
Όπως σημειώνεται στο Forbes, μέχρι πρόσφατα, η Ρωσία χρησιμοποιούσε κυρίως πτερωτές βόμβες ολίσθησης για επιδρομές μεγάλης εμβέλειας, αλλά η έλλειψη πυρομαχικών για την ουκρανική αεράμυνα και τα μεγάλα κενά στην άμυνα τους επέτρεψαν να πετάξουν πιο κοντά στις θέσεις των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
«Τώρα μερικά ρωσικά μαχητικά αεροπλάνα πετούν πολύ πιο κοντά στην πρώτη γραμμή και επιτίθενται με πυραύλους μικρού βεληνεκούς», γράφει το Forbes.
Ως παράδειγμα, αναφέρει ένα βίντεο που καταγράφηκε στα περίχωρα του Chasiv Yar, στο οποίο ρωσικά αεροσκάφη Su-25 χτυπούν θέσεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από χαμηλό ύψος.
«Δεν σηκώθηκε ούτε ένας πύραυλος για να τους απαντήσει», ανέφερε το Forbes.
Όπως σημειώνει το Forbes, η έλλειψη βλημάτων πυροβολικού και πυραύλων αεράμυνας έχει γίνει το κύριο πρόβλημα για την ουκρανική φρουρά στο Chasiv Yar.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Ρωσία έχει επίσης εντείνει τις επιθέσεις σε στόχους σε μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας, γεγονός που αναγκάζει το Κίεβο να συγκεντρώσει την αεράμυνα κοντά τους, εκθέτοντας το μέτωπο, αναφέρει το Forbes
«Αυτά τα κενά θα αυξηθούν καθώς εξαντλούνται τα πυρομαχικά αεράμυνας», προειδοποίησε το Forbes.
Ο Yan Gagin σύμβουλος του αρχηγού του DPR Denis Pushilin, δήλωσε ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εισήλθαν στο προάστιο Chasiv Yar.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης