Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ουκρανοί στοχεύουν στον τρόμο - Φόβοι για πυρηνικό ατύχημα από τις επιθέσεις στον σταθμό Zaporizhia

Οι Ουκρανοί στοχεύουν στον τρόμο - Φόβοι για πυρηνικό ατύχημα από τις επιθέσεις στον σταθμό Zaporizhia
Να μην επιτραπεί να προκληθεί μια καταστροφή από ραδιενέργεια επισημαίνουν Ρώσοι αξιωματούχοι
Την ανησυχία τους για τις επιθέσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia εκφράζουν Ρώσοι αξιωματούχοι, οι οποίοι επισημαίνουν ότι δεν θα πρέπει να επιτραπεί να προκληθεί ένα νέο πυρηνικό ατύχημα και μια νέα καταστροφή από τη διαρροή ραδιενέργειας.
Αν και οι Ουκρανοί αρνούνται οποιαδήποτε επίθεση κατά του πυρηνικού σταθμού της Zaporizhia, υποστηρίζοντας πως οι Ρώσοι είναι αυτοί που… «κατασκευάζουν» τις επιθέσεις, ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) επιβεβαίωσε πως έγιναν τρεις επιθέσεις κατά του σταθμού.
Την περασμένη Κυριακή 7 Απριλίου, ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν με drones κατά του πυρηνικού σταθμού, με αποτέλεσμα από το ένα πλήγμα να τραυματιστούν τρεις εργαζόμενοι, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά.
Μάλιστα το ένα drone έπληξε τον θόλο του αντιδραστήρα 6.

Τρομοκρατία Ουκρανίας

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Renat Karchaa, σύμβουλος του διευθύνοντος συμβούλου της ρωσικής κρατικής εταιρείας πυρηνικής ενέργειας Rosenergoatom υποστήριξε πως «τα πλήγματα του ουκρανικού στρατού στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Zaporizhia (ZNPP) δεν έχουν καμία σημασία όσον αφορά την επίλυση στρατιωτικών ζητημάτων, αλλά στοχεύουν στη «διάδοση φόβου και πανικού».
«Τι είδους στρατιωτικά καθήκοντα πρέπει να επιτευχθούν με τα πλήγματα των UAV… στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Zaporizhia;
Δεν υπάρχουν.
Γιατί όμως γίνονται;
Γιατί υπάρχει μόνο ένας στόχος βασικά… και αυτός είναι ο εκφοβισμός, η διάδοση του φόβου και ο πανικός, για να αποσταθεροποιηθεί η κατάσταση στο εσωτερικό.
Οι ενέργειες της Ουκρανίας είναι τρομοκρατία.
Είναι καθαρή τρομοκρατία και τίποτα άλλο» υποστήριξε ο Karchaa.

Να αποτραπεί μια νέα καταστροφή

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποτρέψουμε τις αρχές του Κιέβου να επιτρέψουν να συμβεί μια καταστροφή από ραδιενέργεια ανέφερε ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ, Anatoly Antonov.
«Ακόμη και η πυρηνική τρομοκρατία εκλαμβάνεται εδώ στην Ουάσιγκτον ως καλό πράγμα εάν στρέφεται κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Η ενθάρρυνση του εγκληματικού καθεστώτος του Zelensky μοιάζει με το να περπατάς σε λεπτό πάγο.
Οι ανεύθυνες επιθέσεις του Κιέβου απειλούν με καταστροφή από ραδιενέργεια.
Τέτοιες ενέργειες υπονομεύουν την παγκόσμια ασφάλεια» υποστήριξε ο Ρώσος διπλωμάτης, ο οποίος διερωτήθηκε εάν είναι πραγματικά έτοιμη κυβέρνηση Biden να πληρώσει το Κίεβο για μια τέτοια απερίσκεπτη συμπεριφορά με όπλα και εξοπλισμό;

Απελπισμένος ο Zelensky

«Δεν καταλαβαίνουν οι τοπικοί πολιτικοί τη ζημιά που θα επιφέρουν πραγματικά οι οικονομικοί τους πόροι;
Είναι προφανές ότι οι χρεοκοπημένοι τσαρλατάνοι από το Κίεβο είναι έτοιμοι να στήνουν οποιαδήποτε «παράσταση» για να πετύχουν τους στόχους τους» επισήμανε ο Antonov.
«Το project Ukraine, που στόχευε σε μια απατηλή προσπάθεια πρόκλησης στρατηγικής ζημιάς στη Ρωσία, απέτυχε.
Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποτραπεί μια κατάσταση όταν ο Zelensky μέσα στην αγωνία του, μπορεί να προκαλέσει μια καταστροφή από ραδιενέργεια», πρόσθεσε ο Ρώσος διπλωμάτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης