Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν ακούν οι ΗΠΑ - Απαράδεκτη για τη Ρωσία η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ – Είναι απειλή

Δεν ακούν οι ΗΠΑ - Απαράδεκτη για τη Ρωσία η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ – Είναι απειλή
Η άνευ όρων νίκη της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης είναι η μόνη σωστή επιλογή λέει ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ
Πυρά στην κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι αρνείται επί της αρχής να ακούσει την θέση της Ρωσίας, η οποία απορρίπτει κατηγορηματικά το σενάριο ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ εξαπολύει ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ, Anatoly Antonov, ο οποίος υποστηρίζει ότι η άνευ όρων νίκη της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης είναι η μόνη σωστή επιλογή.
«Η Ουάσιγκτον αρνείται κατηγορηματικά να ακούσει τις δηλώσεις για τη σταθερή αντίθεσή μας στην ένταξη του Κιέβου στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Και αυτό παρά τις συγκεκριμένες προτάσεις της ρωσικής πλευράς για εγγυήσεις ασφαλείας που διαβιβάστηκαν στις δυτικές πρωτεύουσες τον Δεκέμβριο του 2021» υποστηρίζει ο Ρώσος πρέσβης.
«Οι δηλώσεις αξιωματούχων των ΗΠΑ σχετικά με την ένταξη της Ουκρανίας στη Συμμαχία επιβεβαιώνει μόνο ότι η άνευ όρων νίκη των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στο πεδίο της μάχης είναι η μόνη σωστή επιλογή για εμάς.
Η είσοδος της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι απαράδεκτη για εμάς υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.
Αυτή είναι μια απειλή για την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας» επισήμανε ο Antonov, τονίζοντας ότι «μόνο οι πολιτικοί που αγνοούν τα θεμελιώδη συμφέροντα της Ρωσικής Ομοσπονδίας μπορούν να περιμένουν ότι θα μπορούσαμε να δεχτούμε την ένταξη του Κιέβου σε ένα μπλοκ εχθρικό απέναντί μας».
Σημειώνεται πως ο εκπρόσωπος του State Department, Matthew Miller υποστήριξε ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι δυνατή μετά την επίλυση της τρέχουσας σύγκρουσης.
Τον Σεπτέμβριο του 2022, η Ουκρανία υπέβαλε αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ και παρά τις διαβεβαιώσεις των συμμάχων για την ένταξη της, έως σήμερα δεν έχει δοθεί στο Κίεβο ούτε το χρονοδιάγραμμα για το πότε θα μπορούσε να αρχίσει η διαδικασία ένταξης της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης