Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sejourne (Γάλλος ΥΠΕΞ): Αν η Ουκρανία χάσει αυτό τον πόλεμο, χάνουμε όλοι μαζί

Sejourne (Γάλλος ΥΠΕΞ): Αν η Ουκρανία χάσει αυτό τον πόλεμο, χάνουμε όλοι μαζί
Ο Γάλλος και ο Βρετανός ΥΠΕΞ επιβεβαίωσαν εκ νέου την υποστήριξη των χωρών τους στην Ουκρανία
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου David Cameron και ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Stephane Sejourne επιβεβαίωσαν εκ νέου την υποστήριξη των χωρών τους στην Ουκρανία, λέγοντας ότι «πρέπει να κερδίσει» τον πόλεμο κατά της Ρωσίας που ξεκίνησε πριν από περισσότερα από δύο χρόνια.
Σε ένα κοινό άρθρο που δημοσίευσε η Telegraph τη Δευτέρα, ο Cameron και ο Sejourne γιόρτασαν τα 120 χρόνια συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, στο πλαίσιο της Entente, της περίφημης συμμαχίας που εκκίνησε το 1904 και οδήγησε Γάλλους και Βρετανούς στην επικράτηση κατά των Γερμανών στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Επαινώντας τους διμερείς δεσμούς των κρατών τους, οι δύο διπλωμάτες υπενθύμισαν ότι η 120η επέτειος της Entente συμπίπτει με την 80ή επέτειο από την απόβαση της D-Day και την επακόλουθη απελευθέρωση της Γαλλίας.
Ο Cameron και ο Sejourne σημείωσαν ότι οι δύο χώρες έδειξαν επίσης την αγαστή συνεργασία τους από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία και ότι και οι δύο θα επιβεβαιώσουν την υποστήριξή τους στο Κίεβο στην τέταρτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, που θα πραγματοποιηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούλιο.
«Είμαστε και οι δύο απολύτως ξεκάθαροι: Η Ουκρανία πρέπει να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο. Εάν η Ουκρανία χάσει, χάνουμε όλοι. Το κόστος της αποτυχίας να υποστηρίξουμε την Ουκρανία τώρα θα είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος της απόκρουσης του Putin», έγραψαν στο κοινό τους ανακοινωθέν οι δύο ομόλογοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης