Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταγγελία Ιράν: Οι ΗΠΑ είναι συνυπεύθυνες για το φονικό χτύπημα στο προξενείο μας

Καταγγελία Ιράν: Οι ΗΠΑ είναι συνυπεύθυνες για το φονικό χτύπημα στο προξενείο μας
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ εκτιμάει ότι οι ΗΠΑ «έδωσαν το πράσινο φως στο Ισραήλ για να πραγματοποιήσει την επίθεση» στη Δαμασκό
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι ενέκρινε ένα φονικό χτύπημα που πιστεύεται ότι πραγματοποίησε το Ισραήλ στο προξενείο της Τεχεράνης στη Δαμασκό την περασμένη εβδομάδα.
«Η Αμερική είναι υπεύθυνη για αυτό το περιστατικό και πρέπει να λογοδοτήσει», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Hossein Amirabdollahian μετά τα εγκαίνια ενός νέου προξενείου στη συριακή πρωτεύουσα.


«Το γεγονός ότι οι ΗΠΑ και δύο ευρωπαϊκές χώρες αντιτάχθηκαν σε ένα ψήφισμα [του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ] που καταδικάζει την επίθεση στην πρεσβεία του Ιράν είναι σημάδι ότι οι ΗΠΑ έδωσαν το πράσινο φως στο Σιωνιστικό καθεστώς [Ισραήλ]» για να πραγματοποιήσει την επίθεση, τόνισε σχετικά ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας.
Ερωτηθείσα για τις δηλώσεις του Amirabdollahian, η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Sabrina Singh αρνήθηκε ότι η Ουάσιγκτον είχε σχέση με την επίθεση.
«Μπορώ να το απωθήσω με μεγάλη δύναμη και να πω… ο αμερικανικός στρατός δεν είχε καμία ανάμειξη σε εκείνο το χτύπημα που έλαβε χώρα στη Δαμασκό», απάντησε στους συντάκτες.
Μια μέρα μετά την επίθεση στο προξενείο της 2ας Απριλίου, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ John Kirby είχε απορρίψει κι αυτός με τη σειρά του ως «ανοησίες» τα σχόλια του Amirabdollahian ότι η Ουάσιγκτον, ο κύριος υποστηρικτής του Ισραήλ, φέρει την ευθύνη για την επίθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης