Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Γερμανία δεν αντέχει να «χάσει» την Κίνα – Επίσκεψη του Olaf Scholz στο Πεκίνο για αλλαγή αφηγήματος

H Γερμανία δεν αντέχει να «χάσει» την Κίνα – Επίσκεψη του Olaf Scholz στο Πεκίνο για αλλαγή αφηγήματος
Η επίσκεψη του Γερμανού καγκελαρίου στην Κίνα είχε στόχο να αλλάξει την αφήγηση Πεκίνου-Βερολίνου, σύμφωνα με ειδικούς - Ο Cui Hongjian πιστεύει ότι η επίσκεψη του Olaf Scholz στην Κίνα «υπογραμμίζει τη δέσμευση της Γερμανίας να διατηρήσει τα αμοιβαία οφέλη που προκύπτουν από τη διμερή συνεργασία»
Σε αντίθεση με την αντι-κινεζική υστερία την οποία θέλουν να επιβάλουν οι ΗΠΑ, η επίσκεψη του Γερμανού Καγκελαρίου Olaf Scholz στην Κίνα θα επικεντρωθεί στη δημιουργία μιας πιο δίκαιης σχέσης μεταξύ της γερμανικής κυβέρνησης και της Κίνας, δήλωσε στους Global Times τη Δευτέρα 8 Απριλίου ο Cui Hongjian, καθηγητής στην Ακαδημία Περιφερειακής και Παγκόσμιας Διακυβέρνησης στο Πανεπιστήμιο Ξένων Σπουδών του Πεκίνου.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Scholz «θα προσπαθήσει επίσης να επιδιώξει μια πολιτική ισορροπία στην πολιτική της Γερμανίας για την Κίνα, αποτρέποντας την εξ ολοκλήρου υποταγή της αρνητικές φωνές ή πολιτικές που προέρχονται από το υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Οικονομικών (σ.σ. και απηχούν τις θέσεις  και τα συμφέροντα... - των ΗΠΑ», επισήμανε ο Cui.
Ο καθηγητής πιστεύει ότι η επίσκεψη του Γερμανού καγκελαρίου στην Κίνα «υπογραμμίζει τη δέσμευση της Γερμανίας να διατηρήσει τα αμοιβαία οφέλη που προκύπτουν από τη διμερή συνεργασία».
«Πέρα από την αυτοκινητοβιομηχανία, υπάρχουν σημαντικές αναξιοποίητες δυνατότητες συνεργασίας σε τομείς όπως η νέα ενέργεια και προϊόντα βιοτεχνολογίας», είπε.

Αλλαγή ρητορικής 

Σύμφωνα με τον Cui, η ρητορική ορισμένων δυτικών πολιτικών σχετικά με την υποτιθέμενη.. υπερπαραγωγή και τον αθέμιτο ανταγωνισμό στην Κίνα «προκαλεί ανησυχία στις μικρομεσαίες εταιρείες στη Γερμανία».
«Εάν αυτή η ρητορική συνεχιστεί, θα μπορούσε ενδεχομένως να βλάψει τις διμερείς σχέσεις μεταξύ Κίνας και Γερμανίας», ανέφερε η εφημερίδα επικαλούμενη τον ειδικό.
Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στην Κινεζογερμανική συνεργασία, σημείωσε, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «η επίσκεψη Scholz, μαζί με μια σειρά δεσμεύσεων υψηλού επιπέδου μεταξύ Κίνας και ΕΕ, θα παίξουν θετικό ρόλο στην ώθηση των δύο πλευρών να επιδιώξουν συναίνεση».
Όπως δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Steffen Hebestreit, στις 13 Απριλίου ο Scholz θα αναχωρήσει για την Κίνα, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Κινέζο Πρόεδρο Xi Jinping και τον πρωθυπουργό Li Qiang στο Πεκίνο στις 16 Απριλίου. 
Ο καγκελάριος θα επισκεφθεί πρώτα την πόλη Chongqing (στην νοτιοδυτικά της χώρας).
Στις 14 Απριλίου, θα περιοδεύσει ενός γερμανικού εργοστασίου κατασκευής συστημάτων πρόωσης που κινούνται με υδρογόνο και την επόμενη ημέρα, ο Scholz θα ταξιδέψει στη Σαγκάη για να επισκεφτεί ένα εργοστάσιο που κατασκευάζει πλαστικά προϊόντα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης