Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικός πύραυλος Angara: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν από την ιστορική του εκτόξευση

Ρωσικός πύραυλος Angara: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν από την ιστορική του εκτόξευση
Η εισαγωγή του συγκροτήματος διαστημικών πυραύλων Angara θα επιτρέψει στη Ρωσία να εκτοξεύσει διάφορους τύπους διαστημικών σκαφών από την επικράτειά της, βασιζόμενη μόνο στην εγχώρια παραγωγή
Το νέο συγκρότημα πυραύλων ανήκει σε μια οικογένεια ισχυρών οχημάτων εκτόξευσης που αναπτύχθηκαν από το Κρατικό Διαστημικό Κέντρο Έρευνας και Παραγωγής Khrunichev με έδρα τη Μόσχα.
Διάφορα συστήματα εκτόξευσης προορίζονται να αναπτυχθούν στη χαμηλή τροχιά της Γης και έχουν στόχο να αντικαταστήσουν αρκετά υπάρχοντα, μαζί με παραλλαγές Soyuz-2.
Η πρώτη εκτόξευση του Angara-A5 έχει προγραμματιστεί για τις 9 Απριλίου και πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο κοσμοδρόμιο Vostochny (ένα διαστημόπλοιο πάνω από τον 51ο παράλληλο βόρεια στην περιοχή Amur στη ρωσική Άπω Ανατολή).
Η υποδομή για την εκτόξευση του συγκροτήματος Angara βρίσκεται υπό κατασκευή από το 2018. Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, πραγματοποιήθηκαν αρκετές δοκιμές εκεί χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο ηλεκτρικού ανεφοδιασμού, ένα λεπτομερές αντίγραφο του οχήματος με όλα τα συστήματα που χρησιμοποιήθηκαν ανέπαφα στην προετοιμασία για την εκτόξευση.
Η εισαγωγή του συγκροτήματος διαστημικών πυραύλων Angara θα επιτρέψει στη Ρωσία να εκτοξεύσει διάφορους τύπους διαστημικών σκαφών από την επικράτειά της, βασιζόμενη μόνο στην εγχώρια παραγωγή.
1117811777.png

Το τελικό σχέδιο είναι να χρησιμοποιηθεί η Angara, για να αντικαταστήσει τον δημοφιλή πύραυλο Proton. Το Proton εκτοξεύεται από το κοσμοδρόμιο Baikonur στο Καζακστάν. Οι Ρώσοι μισθώνουν την τοποθεσία εκτόξευσης για 115 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Τα στάδια πρωτονίων συνήθως πέφτουν σε καθορισμένες ζώνες πτώσης που περιβάλλουν το Baikonur. Τα προηγούμενα χρόνια, οι Καζάκοι διαμαρτυρήθηκαν για τη χρήση του Proton, λόγω των τοξικών καυσίμων και ορισμένων ζητημάτων αξιοπιστίας, σύμφωνα με την Aviation Weeκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης