Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη AP: Με 40.000 σκηνές το Ισραήλ ετοιμάζεται για την αιματηρή επέμβαση και την εκκένωση της Rafah

Αποκάλυψη AP: Με 40.000 σκηνές το Ισραήλ ετοιμάζεται για την αιματηρή επέμβαση και την εκκένωση της Rafah
Η προμήθεια των σκηκών αποτελεί μέρος της προετοιμασίας για μια αναμενόμενη αιματηρή επέμβαση στη νότια πόλη της Γάζας
Ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος αποκάλυψε στο Associated Press ότι το Ισραήλ αγοράζει 40.000 σκηνές για να προετοιμαστεί για την εκκένωση των Παλαιστινίων από την περιοχή Rafah της Γάζας.
Ο Ισραηλινός αξιωματούχος, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων υπό τον όρο της ανωνυμίας, καθώς δεν είχε εξουσιοδότηση να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης, τόνισε ότι οι σκηνές ήταν μέρος της προετοιμασίας για μια αναμενόμενη αιματηρή επέμβαση στη νότια πόλη της Γάζας.
Το Ισραήλ έχει δηλώσει προηγουμένως ότι έχει σχέδιο εκκένωσης αμάχων ενόψει της επίθεσής του στη Rafah, επομένως το υπουργείο Άμυνας προκήρυξε διαγωνισμό για την αναζήτηση προμηθευτή σκηνών νωρίτερα την ίδια ημέρα.
Το εβραϊκό κράτος ισχυρίζεται ότι η Rafah είναι το τελευταίο προπύργιο της Hamas και διαμηνύει ότι θα στείλει χερσαία στρατεύματα στην πόλη.
Ωστόσο, η διεθνής κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, αντιτίθεται στην επίθεση, λέγοντας ότι θα ήταν καταστροφική για τους περισσότερους από ένα εκατομμύριο εκτοπισμένους Παλαιστίνιους αμάχους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι εκεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης