Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρόμος σε Γαλλία, Βρετανία για τη ρωσική προέλαση - «Αν χάσει η Ουκρανία, χάνουμε όλοι»

Τρόμος σε Γαλλία, Βρετανία για τη ρωσική προέλαση - «Αν χάσει η Ουκρανία, χάνουμε όλοι»
Ο Λόρδος Cameron και ο Stephane Sejourne έγραψαν ένα κοινό άρθρο στην εφημερίδα The Daily Telegraph
Η Ουκρανία πρέπει να "κερδίσει αυτόν τον πόλεμο" και αν χάσει, "θα χάσουμε όλοι", προειδοποίησαν ο υπουργός Εξωτερικών και ο Γάλλος ομόλογός του.
Ο Λόρδος Cameron και ο Stephane Sejourne δήλωσαν επίσης: "Το κόστος της αποτυχίας να υποστηρίξουμε την Ουκρανία τώρα θα είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος της απώθησης του Putin".
Γράφοντας ένα κοινό άρθρο στην εφημερίδα The Daily Telegraph, σημείωσαν: "Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να διασφαλίσουμε ότι θα νικήσουμε τη Ρωσία.
"Ο κόσμος παρακολουθεί - και θα μας κρίνει αν αποτύχουμε".
Πρόσθεσαν: "Η Βρετανία και η Γαλλία είναι υπερήφανες για την υποστήριξη που έχουμε παράσχει στην Ουκρανία, από τις πρωτοφανείς κυρώσεις μέχρι τις συντονισμένες παραδόσεις των πρώτων πυραυλικών συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς, Scalp και Storm Shadow.

Αμέριστη στήριξη στην Ουκρανία

"Μόλις τον περασμένο μήνα, οι πρώτοι Ουκρανοί πιλότοι αποφοίτησαν από την εκπαίδευση με τη Βασιλική Αεροπορία για να ξεκινήσουν την εκπαίδευση με την Armée de l'air et de l'espace, στο πλαίσιο ενός προγράμματος για την ανάπτυξη της ικανότητας της Ουκρανίας να πετάξει σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη F-16".
"Μαζί, η Γαλλία και η Βρετανία θα επαναβεβαιώσουν την αμέριστη υποστήριξή μας προς την Ουκρανία στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, που θα πραγματοποιηθεί στο Blenheim Palace τον Ιούλιο.
"Θα διασφαλίσουμε επίσης μια παραγωγική σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον αυτό το καλοκαίρι".
Ο Λόρδος Cameron επισκέπτεται την Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα, όπου αναμένεται να παροτρύνει τους Αμερικανούς πολιτικούς να εγκρίνουν ένα νέο πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία, σημειώνει το Sky News.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης