Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα θαυμάζει τα νέα όπλα της Ρωσίας - Μαζική παραγωγή της σούπερ βόμβας FAB-3000

Η Κίνα θαυμάζει τα νέα όπλα της Ρωσίας - Μαζική παραγωγή της σούπερ βόμβας FAB-3000
Τεράστια απειλή η FAB-3000 για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις
Τον θαυμασμό της για τα νέα όπλα της Ρωσίας εκφράζει η Κίνα, με το China National Radio (CNR) να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη σούπερ βόμβα FAB – 3000 και στη μαζική παραγωγή της, η οποία όπως αναφέρεται, αποτελεί μια θανατηφόρα απειλή για τα ουκρανικά στρατεύματα.
«Από τη στιγμή που η Ρωσία εξόπλισε την εναέρια βόμβα FAB – 3000 με μια συσκευή καθοδήγησης, η καταστροφική της ισχύ έγινε ακόμα πιο εκπληκτική.
Το βλήμα αυτό ανταποκρίνεται πλήρως στον χαρακτηρισμό σούπερ βόμβα» τονίζει ο στρατιωτικός αναλυτής Shao Yongling, ο οποίος τονίζει ότι η ισχύς και οι δυνατότητες μπορούν να σηματοδοτήσουν μια «ημέρα ολέθρου» για τον ουκρανικό στρατό.
Σύμφωνα με τον Yongling, τα συστήματα αεράμυνας της Ουκρανίας δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε την ικανότητα να αναχαιτίσουν αποτελεσματικά αυτές τις σούπερ βόμβες.
«Αυτό σημαίνει ότι οι επίγειες μονάδες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων είναι εντελώς «απροστάτευτες» από επιθέσεις από τέτοιου είδους βόμβες» επισημαίνει ο Yongling, o οποίος υπογραμμίζει πως οι βόμβες αυτές έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο ουκρανικό μέτωπο και μπορεί να γίνει μια πραγματικά «θανάσιμη απειλή» για τους Ουκρανούς στρατιώτες.
Η Ρωσία υποστηρίζει πως η μαζική παραγωγή των βομβών FAB – 3000 έχει ήδη αρχίσει από τον περασμένο Φεβρουάριο.
Όπως λέει ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Alexey Leonkov, η βόμβα αυτή των τριών τόνων έχει τέτοια καταστροφική δύναμη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εισβάλει σε ιδιαίτερα οχυρωμένες θέσεις, τη στιγμή που οι νέες τεχνολογίες θα τη μετατρέψουν πρακτικά σε όπλο υψηλής ακρίβειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης