Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δικαστικές περιπέτειες για τον Elon Musk στη Βραζιλία - Έρευνα για παρακώλυση της δικαιοσύνης

Δικαστικές περιπέτειες για τον Elon Musk στη Βραζιλία -  Έρευνα για παρακώλυση της δικαιοσύνης
Η έρευνα αφορά πιθανή παρακώλυση της δικαιοσύνης από τον Musk

Δικαστικές περιπέτειες αντιμετωπίζει ο Elon Musk στη Βραζιλία, καθώς ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βραζιλίας Alexandre de Moraes ξεκίνησε έρευνα κατά του μεγιστάνα της τεχνολογίας Elon Musk, του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη και τεχνικού διευθυντή του κοινωνικού δικτύου X (πρώην Twitter).
Η έρευνα αφορά πιθανή παρακώλυση της δικαιοσύνης από τον Musk, ο οποίος δήλωσε, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ότι θα αψηφήσει τις εντολές του δικαστηρίου να περιορίσει ή να αναστείλει ορισμένους δημοφιλείς λογαριασμούς στην πλατφόρμα του.
Ο Moraes διέταξε επίσης τη συμπερίληψη του Musk σε μια ευρύτερη έρευνα σχετικά με τις λεγόμενες "ψηφιακές πολιτοφυλακές", έναν όρο που εφαρμόζεται σε άτομα που κατηγορούνται ότι διαδίδουν παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο για να επιτεθούν στους δημοκρατικούς θεσμούς στη Βραζιλία.
O Musk έγραψε το Σάββατο ως απάντηση σε προηγούμενες δικαστικές εντολές: "Καταργούμε όλους τους περιορισμούς. Αυτός ο δικαστής επέβαλε τεράστια πρόστιμα, απείλησε να συλλάβει τους υπαλλήλους μας και έκοψε την πρόσβαση σε στη Βραζιλία.
Ως αποτέλεσμα, πιθανότατα θα χάσουμε όλα τα έσοδα στη Βραζιλία και θα πρέπει να κλείσουμε το γραφείο μας εκεί.
Αλλά οι αρχές έχουν μεγαλύτερη σημασία από το κέρδος".
Μέχρι την Κυριακή, ο Musk προκαλούσε ακόμη περισσότερο το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας ζητώντας την παραίτηση ή την παραπομπή του δικαστή.
Ο Musk προέβη επίσης σε αβάσιμους ισχυρισμούς ότι ο δικαστής είχε παραβιάσει το νόμο στη Βραζιλία, σύμφωνα με το CNBC.

Απειλές

Την Κυριακή, ο δισεκατομμυριούχος της τεχνολογίας απείλησε επίσης να δημοσιεύσει πληροφορίες από το εσωτερικό του Χ που θα παρουσίαζαν τον Moraes ως προδότη της χώρας του.
Έγραψε: "Έρχεται σύντομα, θα δημοσιεύσω όλα όσα ζήτησε ο [Alexandre de Moraes] και πώς αυτά τα αιτήματα παραβιάζουν τη νομοθεσία της Βραζιλίας. Αυτός ο δικαστής έχει προδώσει θρασύτατα και επανειλημμένα το σύνταγμα και τον λαό της Βραζιλίας.
Θα πρέπει να παραιτηθεί ή να παραπεμφθεί σε δίκη. Ντροπή [Alexandre de Moraes], ντροπή".
Ο Moraes υποστηρίζει εδώ και καιρό κανονισμούς για τον περιορισμό του επιβλαβούς περιεχομένου και της παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο στη Βραζιλία.
Έχει αντιμετωπίσει αντιδράσεις από διάφορους φορείς, όπως εταιρείες τεχνολογίας, ακροδεξιούς αξιωματούχους της χώρας και τον πρώην πρόεδρο Bolsonaro.


www.bankingnews.hgr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης