Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κάτω από τα 90 δολ. το brent με πτώση 1,7% - Επαφές Ισραήλ - Hamas στην Αίγυπτο

Κάτω από τα 90 δολ. το brent με πτώση 1,7% - Επαφές Ισραήλ - Hamas στην Αίγυπτο
Ο καταλύτης είναι η δήλωση του Ισραήλ ότι έχει αποσύρει όλα τα στρατεύματα εκτός από μία ταξιαρχία από τη νότια λωρίδα της Γάζας
Η πρόοδος που επιτεύχθηκε στις διιαπραγματεύσεις Ισραήλ - Hamas στην Αίγυπτο, οδηγεί σε πτώση τις τιμές του πετρελαίου.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκ πλήρωσης για το πετρέλαιο brent που λήγουν τον Ιούνιο υποχώρησαν κατά 1,7% στα 89,56 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό West Texas Intermediate υποχώρησαν κατά 1,6% στα 84,63 δολάρια το βαρέλι.
Φαίνεται ότι ο καταλύτης είναι η δήλωση του Ισραήλ ότι έχει αποσύρει όλα τα στρατεύματα εκτός από μία ταξιαρχία από τη νότια λωρίδα της Γάζας, πιθανότατα ως απάντηση στην αυξανόμενη διεθνή πίεση και για να αποκλιμακώσει τις εντάσεις μετά τη δολοφονία ανώτερων Ιρανών διοικητών στη Συρία την περασμένη εβδομάδα", δήλωσε ο αναλυτής της IG Tony Sycamore.
Το Ισραήλ και η Hamas έστειλαν ομάδες στην Αίγυπτο για νέες συνομιλίες σχετικά με μια πιθανή κατάπαυση του πυρός ενόψει των εορτών του Eid, χαλαρώνοντας τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή που οδήγησαν τις τιμές του πετρελαίου σε άνοδο άνω του 4% την περασμένη εβδομάδα λόγω των ανησυχιών για διακοπή του εφοδιασμού.
Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ δήλωσε την Κυριακή ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο να χειριστεί οποιοδήποτε σενάριο μπορεί να προκύψει με το Ιράν, μετά την απειλή της Τεχεράνης να προβεί σε αντίποινα για τη δολοφονία Ιρανών στρατηγών την 1η Απριλίου.
Ο κορυφαίος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, η Σαουδική Αραβία, αύξησε τις επίσημες τιμές πώλησης για όλες τις ποιότητες αργού στην Ασία τον Μάιο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, μετά τη σύσφιξη της προσφοράς βαρέος πετρελαίου.

brent_4.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης