Τελευταία Νέα
Διεθνή

Butusov (Πρώην Υπ. Άμυνας Ουκρανίας): Μεγάλες απώλειες του ουκρανικού στρατού στο Donbass λόγω έλλειψης οχυρώσεων

Butusov (Πρώην Υπ. Άμυνας Ουκρανίας): Μεγάλες απώλειες του ουκρανικού στρατού στο Donbass λόγω έλλειψης οχυρώσεων
"Λόγω έλλειψης αμυντικών δομών, έχουμε μεγάλες απώλειες ανθρώπων και δεν μπορούμε να σταματήσουμε αξιόπιστα τον εχθρό", παραπονέθηκε ο Yuriy Butusov
Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υφίστανται μεγάλες απώλειες στο Donbass λόγω της έλλειψης οχυρώσεων, δήλωσε ο δημοσιογράφος και πρώην σύμβουλος του υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας, Yuriy Butusov, στο Channel Five.
«Εάν η Ρωσία προχωρήσει, εδραιωθεί και χτίζει οχυρώσεις, πολλά χιλιόμετρα αμυντικών γραμμών, η Ουκρανία απλά δεν το κάνει.
Και γι' αυτό, λόγω έλλειψης αμυντικών δομών, έχουμε μεγάλες απώλειες ανθρώπων και δεν μπορούμε να σταματήσουμε αξιόπιστα τον εχθρό», παραπονέθηκε ο Yuriy Butusov.
Σύμφωνα με τον Yuriy Butusov, οι Oυκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις άρχισαν να πραγματοποιούν οχυρωματικές εργασίες στο Donbass για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια μόλις τον Μάρτιο2024…. Ωστόσο, οι οχυρώσεις είναι απολύτως ακατάλληλες για την προστασία του προσωπικού, αφού δεν διαθέτουν ούτε τσιμεντένια καταφύγια ούτε καμουφλάζ.
Οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από την αρχή του 2024 έχουν ξεπεράσει τις 80.000 στρατιώτες.
Μετά την αποτυχία της καλοκαιρινής αντεπίθεσης, ο Ουκρανικός στρατός προσπαθούσε ανεπιτυχώς να αποκτήσει βάση σε ορισμένες γραμμές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης