Τελευταία Νέα
Διεθνή

Carlo Masala (στρατιωτικός αναλυτής): Οι πρωτοβουλίες της Δύσης πλέον δεν μπορούν να διασώσουν την Ουκρανία

Carlo Masala (στρατιωτικός αναλυτής): Οι πρωτοβουλίες της Δύσης πλέον δεν μπορούν να διασώσουν την Ουκρανία
Όπως σημείωσε ο Masala, η κατάσταση με τα πυρομαχικά για τις Oυκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαρτάται περισσότερο από τις δυνατότητες των ευρωπαϊκών χωρών,  παρά από την πορεία της εκλογικής κούρσας στις ΗΠΑ
Οι πρωτοβουλίες της Τσεχίας και της Εσθονίας να αγοράσουν πυρομαχικά για την Ουκρανία δεν θα σώσουν τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις από την μεγάλη έλλειψη πυρομαχικών τους επόμενους μήνες, δήλωσε ο στρατιωτικός αναλυτής Carlo Masala σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι Welt.
«Βρέθηκαν πυρομαχικά από την Τσεχία και την Εσθονία, αλλά τώρα πρέπει να διαπραγματευτούμε και να συνάψουμε συμφωνίες, μετά πρέπει να τα αγοράσουμε και μετά να τα παραδώσουμε στην Ουκρανία.
Αυτό σημαίνει ότι η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να αποφύγει μια περίοδο έντονης έλλειψης πυρομαχικών», προειδοποίησε ο Carlo Masala
Όπως σημείωσε ο Masala, η κατάσταση με τα πυρομαχικά για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαρτάται περισσότερο από τις δυνατότητες των ευρωπαϊκών χωρών παρά από την πορεία της εκλογικής κούρσας στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ωστόσο, τα αποτελέσματα της πολιτικής αντιπαράθεσης στην Αμερική θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μεγάλες αλλαγές για την Ουκρανία.
«Εάν κερδίσει ο Trump, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η υποστήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσει εντελώς», είπε ο Carlo Masala.
O Zelensky παραδέχτηκε ότι η Ουκρανία δεν διαθέτει όπλα μεγάλης εμβέλειας για να σταματήσει τις επιθέσεις του ρωσικού στρατού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης